Едно от предимствата на топлите сезони е разнообразието от плодове и зеленчуци, което ни позволява да експериментираме с уменията си.
Лесни и бързи за приготвяне, сезонните зеленчуци са чудесен избор за лека храна, която не просто ще ни засити, но и ще ни поддържа във форма.
Комбинацията от вкусове е чудесна, а вегетарианците могат спокойно да се придържат към своя режим.
Представяме ви вегетариански микс, който е колкото вкусен, толкова и цветен. За ястието ще ви трябват 6 минути за приготвяне, а количеството е достатъчно за 8 порции.
Ще ви бъдат необходими:
½ чаена чаша соев сос
2 супени лъжици шери или зеленчуков бульон
2 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици чили
1 супена лъжица пресен джинджифил
3 супени лъжици фъстъчено масло
1 глава жълт лук, нарязан на големи парчета
1 червена чушка, нарязана на парчета
1 жълта чушка, също нарязана
2 скилидки чесън, нарязани
2 средно големи тиквички, също нарязани
1 малък буркан бейби царевички
1 глава броколи
Начин на приготвяне:
В купа смесете соевия сос, шерито, кафявата захар, царевичното нишесте, двете супени лъжици чили и джинджифила. Оставете настрани.
Загрейте малко олио в голям тиган на средна до висока температура. Добавете лука и чушките, разбъркайте и гответе за 2-3 минути.
Добавете чесъна и варете между 30 секунди и минута, като задължително разбърквате непрестанно.
Добавете тиквичките и оставете за около 2 минути.
Към готовата смес нарежете бейби царевичките на половинки. Разбъркайте добре, докато се смесят зеленчуците. Готови сте да прибавите и една глава броколи, нарязана на розички. Варете за няколко минути.
Докато зеленчуците са още твърди, полейте със соса. Ако искате да бъде по-сочно, можете да добавите половин чаена чаша гореща вода.
Сервирайте самостоятелно или върху ориз, като не забравяйте да поръсите с малко сусам.