IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Вегетариански микс

24 април 2016 06 15

Зеленчуците на сезона във вкусно ястие

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Едно от предимствата на топлите сезони е разнообразието от плодове и зеленчуци, което ни позволява да експериментираме с уменията си.

Лесни и бързи за приготвяне, сезонните зеленчуци са чудесен избор за лека храна, която не просто ще ни засити, но и ще ни поддържа във форма.

Комбинацията от вкусове е чудесна, а вегетарианците могат спокойно да се придържат към своя режим.

Представяме ви вегетариански микс, който е колкото вкусен, толкова и цветен. За ястието ще ви трябват 6 минути за приготвяне, а количеството е достатъчно за 8 порции.

Ще ви бъдат необходими:

½ чаена чаша соев сос

2 супени лъжици шери или зеленчуков бульон

2 супени лъжици кафява захар

2 супени лъжици царевично нишесте

2 супени лъжици чили

1 супена лъжица пресен джинджифил

3 супени лъжици фъстъчено масло

1 глава жълт лук, нарязан на големи парчета

1 червена чушка, нарязана на парчета

1 жълта чушка, също нарязана

2 скилидки чесън, нарязани

2 средно големи тиквички, също нарязани

1 малък буркан бейби царевички

1 глава броколи

Начин на приготвяне:

В купа смесете соевия сос, шерито, кафявата захар, царевичното нишесте, двете супени лъжици чили и джинджифила. Оставете настрани.


Загрейте малко олио в голям тиган на средна до висока температура. Добавете лука и чушките, разбъркайте и гответе за 2-3 минути.


Добавете чесъна и варете между 30 секунди и минута, като задължително разбърквате непрестанно.


Добавете тиквичките и оставете за около 2 минути.


Към готовата смес нарежете бейби царевичките на половинки. Разбъркайте добре, докато се смесят зеленчуците. Готови сте да прибавите и една глава броколи, нарязана на розички. Варете за няколко минути.


Докато зеленчуците са още твърди, полейте със соса. Ако искате да бъде по-сочно, можете да добавите половин чаена чаша гореща вода.


Сервирайте самостоятелно или върху ориз, като не забравяйте да поръсите с малко сусам.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари