IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щурей и дивей преди 30!

21 май 2016 15 30

Трябва да има какво да разказвате

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато навърших 20 години, моя близка, която бе с 11 години по-голяма от мен, ми написа следното: „Скъпа, добре дошла в най-хубавите години от живота си“.

И тя се оказа права. Ако двайсетте ми бяха като купа със сладолед, не бих пощадила нито грам от онзи висококалоричен шоколадов топинг. Нека кажем, че тези няколко години надминаха очакванията ми, може би защото някой ми каза да изживея всеки миг.

Твърди се, че младостта приключва след последния рожден ден от поредицата „двадесет“. Навършиш ли 30, вече си „леля“, смята Cosmopolitan. Уви, гримът поздравява, за да заличи уморените черти.

Така, това са нещата, които трябва да свършим, преди да станем на 30 години:

1. Започнете първата работа, която ви се отвори

Със сигурност тя няма да бъде мечтаната служба, в която си представяте космическа кариера, но ако едва сега започвате да се трудите, със сигурност трябва да хванете тази клечка. И бъдете като най-мечтания служител. Накарайте шефа да ахка, нагърбете се доброволно с още работа, но не се оплаквайте. Докажете силите си – 20-те са времето за доказване. Дори хората да ви се отплащат с „миризливото кафяво нищо“, приемете го като подарък. Само синчето на мама започва с 1000 лв заплата, а то освен да мрънка, друго не знае.

2. Пътувайте, вижте света и другите хора

Няма нищо по-страшно от това да се закотвиш в собствения си град (независимо дали е малък или голям) и всеки ден да срещаш едни и същи физиономии. Ако пак чуя за неволите на съседката си, как ѝ било умряло мушкатото, ще си тегля ножа. Та, преди да сме станали „лели“, трябва да усетим истинския дух на купона, ако ме разбирате. Нека е диво, нека е къмпинг, нека е откачено. Пък ако това ви се струва твърде много, можете да вкусите от забележителностите на градовете по света. Образователно е, забавно е и е изключително интересно. И още нещо – не пътувайте сами. Винаги с приятели. Все пак някой трябва да ви занесе до стаята, когато бутилката свърши.

3. Копнеете за нещо толкова много, че впоследствие то става ваше

Както за любовта, така и за живота съществуват хиляди обяснения и хипотези. Едни го категоризират като вечна борба, в която със зъби и нокти драпаме към мечтите си. Е, позитивно мислещите смятат, че всяко нещо идва с времето си, ако сме се потрудили. Най-смешното е как мечтите ни една след друга се сбъдват и във времето изглеждат все по-малки. Първо беше онова червено колело, след това влизането в университета и т. н. Низ от копнежи. Ако искате нещо твърде много, то рано или късно ще дойде при вас. Но не прекалявайте, Брад Пит все още е женен...

4. Не се страхувайте да говорите

Без значение за какво става дума, трябва да изказвате гледната си точка. Независимо дали става дума за по-високото заплащане в службата или за омаловажаването на женския пол, вие трябва да сте на място. Бъдете агресивна. Както твърдят готвачите, в кухнята се действа агресивно. Може би така трябва и в живота – защо трябва да бъдем клатени за всяко нещо?

5. Намерете любов

Ах, любов, любов. Дано поне от чашката с късмети ви се падне от онзи тип, който ви позволява да се развивате като човек. А не само да ревнува от душа в банята или от онзи симпатяга в службата. Дано го откриете в двайсетте си. После гарата започва да застудява, а влаковете поемат без нас.

Какво да правим преди 30-те? Да се забавляваме, откривайки себе си и нещата, които обичаме и дълго време ще обичаме.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари