IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хрупкав френски тост

12 юни 2016 06 00

Една вкусна неделна закуска

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Един от символите на френската кухня е закуската с хрупкав тост.

Тази лесна и бърза рецепта е особено подходяща за всички, които не искат да пропускат най-важното ядене през деня и същевременно не желаят да правят компромис с вкуса.

За да направим последния ден от уикенда още по-приятен, представяме рецепта за приготвяне на хрупкав френски тост.

За приготвянето му ще са ви нужни 10 минути, а количеството продукти е достатъчно за 4 порции.

Ще ви бъдат необходими:

3 цели яйца

¼ чаена чаша мляко

1 ч. л. екстракт от ванилия

½ ч. л. канела

1/3 чаша захар

4 филии хляб

1 чаша галета

100 г масло

Сироп за сервиране

Начин на приготвяне:

В подходящ съд счупете яйцата. Добавете към тях прясното мляко и разбъркайте добре.

Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия и захарта.

След това добавете канелата и отново разбъркайте добре.

В отделен съд направете хрупкавата коричка за френските тостове. Изсипете галетата и добавете захар и канела. Разбъркайте добре.

Разтопете маслото и го изсипете към хрупкавата смес.

Вземете филийките хляб и ги потопете от двете страни в яйце.

След това ги оваляйте в хрупкавата смес и запържете в предварително загрят тиган с мазнина.

Можете да сервирате с прясно нарязан плод и сироп, или само със съвсем малко разтопено масло.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари