Един от символите на френската кухня е закуската с хрупкав тост.
Тази лесна и бърза рецепта е особено подходяща за всички, които не искат да пропускат най-важното ядене през деня и същевременно не желаят да правят компромис с вкуса.
За да направим последния ден от уикенда още по-приятен, представяме рецепта за приготвяне на хрупкав френски тост.
За приготвянето му ще са ви нужни 10 минути, а количеството продукти е достатъчно за 4 порции.
Ще ви бъдат необходими:
3 цели яйца
¼ чаена чаша мляко
1 ч. л. екстракт от ванилия
½ ч. л. канела
1/3 чаша захар
4 филии хляб
1 чаша галета
100 г масло
Сироп за сервиране
Начин на приготвяне:
В подходящ съд счупете яйцата. Добавете към тях прясното мляко и разбъркайте добре.
Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия и захарта.
След това добавете канелата и отново разбъркайте добре.
В отделен съд направете хрупкавата коричка за френските тостове. Изсипете галетата и добавете захар и канела. Разбъркайте добре.
Разтопете маслото и го изсипете към хрупкавата смес.
Вземете филийките хляб и ги потопете от двете страни в яйце.
След това ги оваляйте в хрупкавата смес и запържете в предварително загрят тиган с мазнина.
Можете да сервирате с прясно нарязан плод и сироп, или само със съвсем малко разтопено масло.