IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да се наслаждавате на вечерите си у дома?

14 юли 2016 15 00

10 причини, които ще ви убедят, че не изпускате нищо

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако сте от хората, които си проверяват профила във Facebook на всеки две минути, то със сигурност вие сте човек, който не може да си представи петък или събота вечер да си остане у дома.

Има хора, които се потискат и депресират, ако им се наложи да изкарат уикенда далеч от заведенията.

Но добрата новина е, че все повече съвременни млади хора започват да откриват радостта от това да си стоят вечер у дома, особено когато са в приятна компания.

Има 10 причини, поради които излизането вечер през уикенда не трябва да бъде ваша цел. Вие можете да си прекарате страхотно и без да напускате жилището си.

Ето причините, които ще ви убедят в това:

1. Когато излизаш вечер навън, трябва да си хващаш такси, в случай, че искаш да пиеш алкохол. В някои дни и особено в малките часове на нощта, често е доста трудно да си извикаш такси и се налага да чакаш, а после и тарифата е твърде солена.

2. Винаги у дома питиетата и храната са по-евтини и по-достъпни – само на една ръка разстояние в добре заредения ни хладилник.

3. В днешно време домашното кино е сериозна конкуренция на киносалоните. Първо е без пари, второ не се налага да седиш, обграден от шумни тийнейджъри, които хрупат пуканки и трето повечето нови филми „изтичат“ в интернет пространството и всеки може да ги гледа без пари.

4. Често когато човек е на ресторант си поръчва повече храна, отколкото може да изяде, като го прави от лакомия, а после се ядосва за парите, които е изхарчил излишно. Ако си останете у дома, няма такъв риск. Дори да ви остане храна от вечерята, винаги можете да обядвате с нея на другия ден.

5. Ако случайно ви се доспи, като сте излезли навън, няма къде да полегнете. У дома винаги можете да си заспите сладко на дивана пред телевизора.

6. Нека си го кажем направо – излизането вечер по заведения си се отразява доста зле на месечния бюджет на всеки човек – семеен и несемеен.

7. Ако излезете навън на открито заведение и завали или захладнее, ще се ядосате. Ако пък влезете на закрито, а навън времето е хубаво, пак ще ви е яд. Затова, ако си останете у дома с приятна компания, можете да избирате къде да седнете – на масата в хола, или на тази на терасата.

8. Ако си останете вечер у дома, няма да се налага да се обличате специално, да се гримирате и да си правите прическа. Ако толкова много искате да се поглезите – можете да си направите гореща вана и да се киснете в нея с часове.

9. Освен това, ако решите да не излизате на заведение, а си останете у дома, ще можете да се радвате на домашния си питомец, който няма да е тъжен и самотен. Ще можете да си свършите някаква полезна домашна работа и да гледате любимите си телевизионни предавания.

10. Ако решите да не излизате петък или събота вечер, но във вас се е загнездило съмнението, че все пак изпускате важен социален живот, замислете се за времената, в които живеем напоследък. В момента светът е нестабилен, а домът ви е най-безопасното място.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари