IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 от най-неудобните ситуации в живота

13 септември 2016 13 40

И как да се справите с тях

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всеки човек попада в редица неудобни ситуации в живота си, в които му се иска да реагира адекватно, въпреки че се излага, но невинаги успява да запази самообладание.

Ето и някои от най-неудобните моменти, които вероятно ще изпитате поне веднъж в живота си. Вижте как да се справите с тях възможно най-елегантно:

1. Ами сега! Забравихте нечие име

Ако познат човек ви поздрави с името ви и започне разговор с вас, а вие не се сещате за неговото, нормално е да се чувствате тъпо. Просто продължете непринудения разговор и се опитайте да си спомните името на събеседника си. Ако все пак не успеете, кажете му честно, че сте загубили телефонния му номер и искате да го въведете отново в телефона си, като изчакате той да си каже и номера и името. В краен случай признайте му любезно, че не се сещате как се казва, тъй като напоследък си имате много проблеми и това се отразява на паметта ви.

2. Упс! Съсипахте чужда изненада

Много е лошо да разкриеш чужда тайна или да развалиш чужда изненада – това може да те накара да се почувстваш наистина ужасно. Все пак ако изпуснете информация, която би трябвало да пазите в тайна, опитайте се да замажете бързо чрез рязка смяна на темата. Възможно е и човекът отсреща да не се усети какво точно е чул. В краен случай се извинете за ситуацията вместо да се правите на невинен.

3. Уф! Изпратихте имейл до погрешен получател

Не е много приятно да изпратиш имейл или текстово съобщение, адресирано до половинката ви, но получено от шефа ви. Не само, че може да се изложите много чрез твърде личните или разобличаващи фрази в съобщението, но може и без да искате да разкриете мнението за шефа си, което той не е трябвало да вижда. В такъв момент най-важното е да реагирате адекватно и да поправите грешката си, преди да е станало твърде късно. Обадете се на шефа си и му обяснете обстоятелствата. Кажете му, че съжалявате за думите си. Най-добре е да препрочитате всеки имейл, преди да го изпратите.

4. О, не! Изпуснахте газове в асансьора

В такава ситуация няма човек, на когото да му е лесно да запази достойнството си. Най-разумно е да се извините, ако в асансьора с вас има само един човек. Ако обаче сте сред голяма група от хора, където източникът на странният звук е малко по-неясен, може и да си замълчите. Няма нужда да привличате още внимание към неудобната ситуация.

5. Олеле! Изобличиха ви в лъжа

Ако откажете на приятел да се видите с него за вечеря, казвайки му че сте уморен, а всъщност искате да излезете с друг, няма лошо, стига той да не разбере. Ако обаче той ви изобличи в лъжа чрез снимка във Facebook или по друг начин, вие ще трябва да му кажете истината. Споделете му, че сте бил уморен, но че в последния момент други приятели са ви поканили да се видите и вие сте излезли, защото ви е станало скучно.

6. Неудобно! Тръгвате да прегърнете човек, който ви посреща хладно с ръкостискане

Много е неприятно при среща да тръгнете да целувате познатия си по бузата или да тръгнете да го прегръщате за поздрав, а той просто да ви подаде хладно ръката си за формално ръкостискане. В такъв неудобен момент просто се дръпнете назад, усмихнете се широко и запазете дистанцията.

7. Нелепо! Поздравявате позната за бременността ѝ, а тя просто е напълняла

Това е една от най-често срещаните неволни обиди, с които можете да засегнете своя позната. Най-добре веднага кажете, че съжалявате искрено. Никога, ама никога не питайте жена, дали е бременна, освен ако тя самата не е решила да ви се похвали. Това е твърде лична тема.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари