Представяме ви една кремообразна салата с броколи, чедър и хрупкави бадеми. Тя ще ви допадне много, особено ако сте фен на суровото броколи.
Зеленчукът остава доста свеж, но сочен заради дресинга. Освен това салатата е доста красива и цветна заради бекона и сиренето чедър.
Необходими продукти: за дресинга: 1 чаша майонеза, 2 супени лъжици ябълков оцет; 3 супени лъжици мед или захар; 1/4 чаена лъжичка сол; 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер.
За салатата: 9 чаши розички броколи, нарязани на малки парчета (ще се нуждаете от около 2 кг броколи); 1 чаша настъргано сирене чедър; 1/3 чаша нарязан червен лук; 6 резена бекон; 1/2 чаша нарязани бадеми. Забележка: Слагайте само розичките на броколите, без стъблата.
Инструкции за приготвяне:
Направете дресинга: смесете майонезата, оцета, с мед, сол и черен пипер в малка купа. Бъркайте докато сместа стане гладка и я оставете настрана.
В голяма купа комбинирайте броколите, сиренето чедър и червения лук. Добавете дресинга и разбъркайте с голяма лъжица. Покрийте салатата и я оставете в хладилника, докато не решите да я сервирате.
Точно преди сервиране запържете бекона на тиган без мазнина и го добавете в салатата, нарязан на парчета. Най-накрая добавете и бадемите. Коригирайте салатата на вкус с подправки, ако е необходимо.
Сервирайте я студена или на стайна температура.