IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата с броколи, бекон и чедър

23 септември 2016 05 00

С хрупкави бадеми и сметана

Снимка: onceuponachef.com

Снимка: onceuponachef.com

Представяме ви една кремообразна салата с броколи, чедър и хрупкави бадеми. Тя ще ви допадне много, особено ако сте фен на суровото броколи.

Зеленчукът остава доста свеж, но сочен заради дресинга. Освен това салатата е доста красива и цветна заради бекона и сиренето чедър.

Необходими продукти: за дресинга: 1 чаша майонеза, 2 супени лъжици ябълков оцет; 3 супени лъжици мед или захар; 1/4 чаена лъжичка сол; 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер.

За салатата: 9 чаши розички броколи, нарязани на малки парчета (ще се нуждаете от около 2 кг броколи); 1 чаша настъргано сирене чедър; 1/3 чаша нарязан червен лук; 6 резена бекон; 1/2 чаша нарязани бадеми. Забележка: Слагайте само розичките на броколите, без стъблата.

Инструкции за приготвяне:


Направете дресинга: смесете майонезата, оцета, с мед, сол и черен пипер в малка купа. Бъркайте докато сместа стане гладка и я оставете настрана.

В голяма купа комбинирайте броколите, сиренето чедър и червения лук. Добавете дресинга и разбъркайте с голяма лъжица. Покрийте салатата и я оставете в хладилника, докато не решите да я сервирате.

Точно преди сервиране запържете бекона на тиган без мазнина и го добавете в салатата, нарязан на парчета. Най-накрая добавете и бадемите. Коригирайте салатата на вкус с подправки, ако е необходимо.

Сервирайте я студена или на стайна температура.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари