IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

7 неща, които не трябва да променяте в себе си

1 януари 2017 15 15

Особено пък, за да угодите на близките си

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Семейството обикновено е кръгът от хора, които най-много ни обичат и най-вече ги е грижа за нас. И все се случва човек да има редица несъгласия с някои членове на фамилията си.

Възможно е и вашите близки хора да имат различни мнения за това как би трябвало да живеете живота си. Понякога това е свързано с факта, че между вас има възрастови различия.

Ето и 7 неща, които не трябва да променяте в себе си, само и само да угодите на родителите и близките си:

1. Цели за кариера

Вашите родители може да мечтаят да ви видят лекар или журналист, а вие да искате да станете музикант. Все пак това си е вашият живот и вие трябва да усетите какво ви влече, какво ви се отдава и какво ви се прави най-много. Помислете върху съветите на близките си, но не променяйте заради тях изцяло целите си за професионално развитие.

2. Сексуалност

Човек трябва да бъде верен на себе си дори и ако не може да угоди на семейството си. Ако вашите сексуални предпочитания могат да са смущаващи за близките ви, то не им ги натрапвайте, но не ги и крийте. Все пак става въпрос за вашия живот и щастие.

3. Брак

Независимо дали искате да се ожените/омъжите или не, вие сте единственият човек на света, който може да вземе подобно решение за самия себе си. Ако не харесвате брака като институция, не сключвайте такъв, само за да угодите на майка си и баща си. Трябва вътрешно да го искате.

4. Политически възгледи

Възможно е вашите политически възгледи да не съвпадат с тези на вашите майка и баща, въпреки че сте възпитавани от тях. Това е напълно нормално. Всеки възрастен човек си има собствено мнение, когато става дума за политика, особено в днешното общество. Просто се опитайте политическите ви различия да не създават семейна вражда.

5. Деца

Повечето хора наистина искат да имат деца, но не и всички. Ако вашите близки ви натискат за потомство, а вие чувствате, че не сте готови за подобна стъпка, просто им кажете че това е нещо, което засяга само вас и половинката ви (ако имате такава) като решение.

6. Вяра

Най-често членовете на една фамилия имат една и съща вяра, но невинаги. Възможно е вашите вярвания да се различават от тези на другите членове на семейството ви. Може причината да е в брака ви с чужденец от друга религия и т. н.. Важното е да намерите баланс между вашите убеждения и тези на близките ви.

7. Личността

Не променяйте същността си заради семейството ви. Вашият поглед върху живота, вашият морал и ценностната ви система трябва да са си ваши-собствени, а не повлияни от брат, сестра или родител. Не позволявайте на никого да се опитва да ви превърне в друг човек, защото вие сте уникален индивид и си имате свой характер и предпочитания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари