IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 съвета за удовлетворение и щастие на работното място

6 февруари 2017 14 40

Как да намалим стреса и напрежението?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Работата често е свързана със стрес и напрежение, които отнемат от енергията ни и ни потискат. Така се поражда чувството на неудовлетвореност и нещастие. Възможно е с помощта на тези съвети да променим това...

1. Личните проблеми трябва да си останат лични

Когато се разсейваме с личните си въпроси, е трудно да се концентрираме в работата си. В резултат това се отразява негативно на резултатите и се появява чувството на стрес и напрежение. Точно както по време на отпуск трябва да оставим работните грижи в офиса, така, когато сме там, е важно личните проблеми да не присъстват на работа.

2. Да направим работното си място приятно

За мнозина работният ден продължава по осем и повече часа. Ако се замислим, това е повече, отколкото повечето от нас прекарват в леглото всяка нощ или отколкото прекарваме със семейството си през делничните дни.

Затова е важно да направим работното си място приятно, за да се чувстваме възможно най-комфортно и спокойно.

3. Организацията е важна

Би било добре да изготвим план на работните ангажименти. Когато сме активни и поемаме контрола, се появява чувството на удовлетворение, покачва се самочувствието и мотивацията.

4. Да се движим повече

Работата в офис е свързана със заседнал начин на живот, затова следва да се движим при всеки удобен случай. Най-добре би било да отделяме по няколко минути на всеки час и да се разхождаме. Това е необходимо не само, за да се чувстваме по-щастливи и по-енергични, но е от важно значение и за здравето.

Заседналият начин на живот се свързва с повишен риск от развитие на различни здравословни проблеми.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари