IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 трика да не закъсняваме за работа

22 март 2017 08 00

Какво е важно да си спестим сутрин?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Пристигането навреме в офиса за някои от нас се оказва почти невъзможно. Често ставането е трудно и е последвано от ритуал по приготовленията, който обикновено не може да се съкрати. Резултатът е редовно закъсняване за работа.

Все пак има какво да направим, за да пристигаме навреме в офиса, без това да ни коства стрес и напрежение още от сутринта.

1. Да не пренебрегваме алармата

Това е сред нещата, които изискват най-много воля. Когато останем да поспим още 10 минути или повече, целият сутрешен ритуал също се измества напред във времето. Трябва да спрем да се убеждаваме, че можем да се приготвим само за 13 минути, макар да сме наясно, че ни отнема поне час.

2. Да приготвим дрехите си от предната вечер

Да се опитваме сутрин, докато още спим, да решим какво да облечем, е загуба на много време. За да си го спестим, заедно с нервите и стреса, е по-добре да подготвим облеклото си от предната вечер.

3. Да отложим проверката на телефона

Навикът да се губим в социалните медии още от сутринта е другият начин, по който много успешно губим ценни минути сутрин. Тази дейност е най-добре да отложим за кратката почивка в офиса.

4. Да оставим на едно и също място до вратата всичко необходимо

Лаптоп, чанта, палто, портмоне, ключове – всичко, което ни е необходимо, е добре да оставим на едно място още от предната вечер. Така ще спестим време да тичаме, докато ги търсим.

5. Да не работим, преди да сме стигнали в офиса

Ако отворим служебната поща, докато пием кафето или закусваме например, това ни напряга и губи от времето, отделено за приготовление. Служебните задължения трябва да оставим за времето, когато сме в офиса.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари