Дори и да се считаме за професионалисти в кухнята, в действителност може да допускаме някои от доста често срещаните грешки, които лесно да развалят вечерята. От използването на сушени билки, когато рецептата изисква свежи, до готвенето на месо от фризера, предлагаме някои от грешките, които много от нас редовно допускат в кухнята.
Билките
Понякога, когато в рецептата са упоменати пресни билки, ние нямаме подръка и решаваме да ги заменим със сушени. Те обаче имат много по-силен аромат, в сравнение със свежите, и по този начин вкусът на ястието може да стане прекалено силен.
Ако все пак решим да заменим пресните със сушени билки, правилното е да се използва една трета от упоменатото в рецептата количество.
Месо от фризера
Когато готвим месо, което е извадено непосредствено от хладилника, има голям риск някои части от него да останат сурови. Препоръчително е първо да го оставим на стайна температура поне за половин час.
Овкусяване
Границата между недостатъчно осолено и пресолено е тънка. Затова трябва често да опитваме храната, докато готвим, за да преценим навреме дали има нужда от допълнително овкусяване.
Ако сме допуснали грешката да прекалим с черния пипер или солта, можем да разредим с вино, безсолен бульон или сметана.
Преварени броколи
Трикът тук е да отстраним броколите от котлона, когато те добият яркозелен цвят. След това трябва да ги сложим в студена вода, за да се прекрати процесът на готвене.
Спагетите
Ако докато варим спагетите, те се слепват, това може да се дължи на малкия съд. За да се предпазим от този неблагоприятен ефект, следващия път е добре да подберем по-голяма тенджера.














Храните, които тровят мозъка ни всеки ден
Красимир Вълчев: Всеки от нас може да бъде поне мъничко будител
Убийство в София - издирват извършителя
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
SpaceX разработва „опростен“ подход към лунната мисия Starship
Бомба от Разград: Легендарен треньор поема Лудогорец
Златната кокошка на Левски е пред нов рекорд
Ботев и Локо се хвърлят днес в "Битката за Пловдив"
Ливърпул уволнява Арне Слот още този уикенд
Любовен хороскоп за 3 – 9 ноември
Протеинови палачинки с извара
3 картини разкриват какво ви очаква през ноември
Лунна диета за ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар