IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 начина, по които почивните дни водят до напълняване

3 юни 2017 10 45

Танците в петък вечер например

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

След напрежението около работните срещи, будуването до късно и крайните срокове, заслужаваме да се позабавляваме в петък вечер и да се отпуснем през почивните дни.

Тези характерни за уикенда ритуали може да са от полза за емоционалния баланс, но често вредят на талията. Как почивните дни могат да доведат до наддаване на излишно тегло?

1. Танци до сутринта

След като сме се раздвижили на дансинга в продължение на няколко часа и напуснем клуба в 2 или 3 часа през нощта, обикновено умираме от глад. Тогава се отправяме към близката денонощна пицария и друго заведение за бързо хранене и наведнъж поглъщаме огромно количество калории.

2. Обогатяваме значително менюто си през почивните дни

През почивните дни се разнообразяваме и като посетим любимия си ресторант и си поръчаме всички любими ястия. Крайният резултат отново се измерва в голямо количество калории, които приемаме.

Все пак не можем да се ограничаваме постоянно, но ако правим описаните по-горе неща всяка седмица, има риск да натрупаме немалко излишни килограми.

3. Алкохолът

Трудно е да контролираме консумацията на алкохол, когато приятелите ни не спират да поръчват по още едно питие. Алкохолната напитка съдържа от 100 до повече от 400 калории.

Алкохолът не просто ни замайва, но и засилва желанието да ядем храни с високо съдържание на калории.

4. Спим до обяд

Когато спим дълги часове през почивните дни и не извършваме никаква физическа активност, съответно не изгаряме и калориите от вечерята предишния ден. Липсата на движение ни уморява и забавя метаболизма.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари