IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които да си напомняме ежедневно за по-добър живот

31 юли 2017 13 40

От помощ са при проблем със самочувствието

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Мнозина са склонни да разчитат на външни фактори, за да се чувстват удовлетворени и щастливи. Истината обаче е, че ние сме единственият човек на този свят, който е способен да постигне това.

Ако имаме проблем със самочувствието и търсим начини да го подобрим, е добре да започнем да си напомняме тези неща всеки ден.

1. „Аз съм достатъчно добър“

Дори и да не ни се вярва, винаги ще бъдем достатъчно добри. Колкото повече го казваме, толкова повече го вярваме, докато не се превърне в подсъзнателна мисъл, в която няма как да се усъмним.

2. „Днес ще бъда по-добра версия на себе си“

Това може да означава да задържим вратата на някого или просто да се усмихнем на непознат, признавайки неговото присъствие. Ако се стремим да направим съзнателни усилия, за да бъдем по-добри днес, отколкото вчера, вече сме спечелили.

3. „Да не губя фокус“

Да повтаряме тази фраза всеки ден. Трябва да останем фокусирани върху крайната си цел и да се придържаме към плана си. Без значение колко големи или малки са поставените цели, трябва да държим ума си съсредоточен.

4. „Слънцето отново ще заблести, дори и да не е днес“

Ще имаме и лоши дни. Някои дни ще бъдат по-добри или по-лоши от други. Но едно е сигурно – това е временно. Лошият ден ще премине и слънцето ще засияе отново.

5. „Аз съм силен/силна“

Силата е в нас. Просто трябва да я открием и да я „извадим“. Тогава ще можем да завладеем и преодолеем неща, които някога сме смятали за непосилни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари