IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бананов ликьор

29 октомври 2017 06 00

Интересна и вкусна рецепта

Снимка: Cloves and Vanilla

Снимка: Cloves and Vanilla

Времето застудява и някак от само себе си идеята за топла сгряваща напитка се появява като водеща мисъл. Днес ще споделим една рецепта за бананов ликьор от Clovesandvanilla.com

Така че пригответе се за един канарски бананов ликьор, който ще ви сгрее повече от отлично през хладните есенни и студени зимни вечери.

Съставки:

3 големи и добре узрели банана

3 ч. ч. ром (използвам Captain Morgan Класически или spicy вариант) – ако не обичате ром, а сте почитатели на традиционната българска ракия, може да приготвите ликьора и с ракия

1/2 ч. ч. кафява захар – мусковадо

1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

Нарежете бананите на дебели 2-3см. парченца. В шише с широко гърло или по-голям буркан прехвърлете банановите резени и добавете захарта, ваниловата шушулка, и залейте всичко с 3 ч. ч. ром. Трябва ромът да залее бананите. Разклатете буркана, за да размесите захарта с бананите и ликьора. Затворете съда и го поставете на тъмно място при стайна температура. Оставете бутилката за 3 дни, като всеки ден разклащайте лекичко, за да може захарта да се разтвори в алкохола.

На третия ден прецедете съдържанието на банановия ликьор през марля, като се опитате да изцедите алкохола и от банановите резени. Опитайте на вкус и ако прецените, че има нужда, добавете още малко ром – зависи от алкохолната ви поносимост. Пресипете прецедената напитка в шише, което може да съхранявате няколко месеца в хладилник или на стайна температура.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари