IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как биха изглеждали принцесите на Дисни, ако са дебели

29 юли 2018 06 00

Принцесите винаги са с идеално тяло

Devianart/Behance

Devianart/Behance

Коя е любимата ви принцеса от анимационните филмчета на Дисни? Ариел, Елза, Анна, Жасмин, Снежанка... Всички са перфектни от главата до петите – имат страхотна прическа, красиво лице, бели зъби, слаба фигура и уникални рокли. Затова много момиченца се прехласват по тях и искат да им подражават.

Принцесите в анимациите, моделите, рекламите по телевизията, филмите и музикалните клипове, създават една по-различна представа за жените у децата. Така от малки момиченцата започват да мислят, че красивите жени са слабите. Но реалността е различна, затова няколко художника се обединяват около идеята да покажат как биха изглеждали известни принцеси с наднормено тегло.

Гледайки забавните фотоси, много жени биха се познали в тях. Например сладката Русалка Ариел – тя плува бързо във водата в детското филмче, но най-вероятно ще има затруднения, ако разполага с тлъсто коремче и няколко килограма в повече както много дами по света. Или пък да вземем красивата Жасмин от „Аладин и вълшебната лампа“, която обича да сяда и сгъва краката си в поза „турски плет“, но ако е по-пълничка, това ще бъде невъзможно.

Идеята на рисунките е да покаже, че никой от нас не е идеален и трябва да се приема такъв какъвто е, а не постоянно да се обвинява и притеснява, че не прилича на принцесите или моделите от лъскавите списания.

Как изглеждат други известни женски образи от любимите на много деца анимации, може да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари