Необходими продукти:
750 г кайма
100 г бяла киноа
10-12 чушки
2 глави кромид лук
1 консерва белени домати
2 с. л. доматен концентрат
2-3 скилидки чесън
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
3-4 с. л. олио
сол
магданоз
Предварително сваряваме киноата за 15 минути и я отцеждаме. В купа смесваме каймата, сварената киноа, нарязания на кубчета лук, чубрицата, червения пипер и олиото.
Омесваме каймата добре и със сместа пълним почистените от семето и дръжките чушки. Подреждаме ги в по-дълбока тава и заливаме с 1ч. ч. вода, завиваме с алуминиево фолио и печем 30 минути в добре загрята фурна.
През това време пасираме доматите с чесъна, добавяме доматения концентрат и сол на вкус и разбъркваме добре. Поливаме с доматения сос и връщаме без фолио във фурната за още 20-30 минути. Преди сервиране поръсваме обилно с пресен магданоз.
Коментари