Необходими продукти:
1 глава карфиол
2 жълтъка
200 г настърган кашкавал, или 100 г настъргана моцарела и 100 г кашкавал
1 глава настърган кромид лук
1 ч. л. сух босилек
2 с. л. наситнен магданоз
4 с. л. олио
1 ч. л. сол(може и по-малко, зависи от вкуса
Начин на приготвяне:
Карфиолът се настъргва и се смесва със солта, оставя се да престои 30 минути. Настърганият карфиол се изстисква добре през тензух или памучна кърпа, след което се омесва с останалите продукти.
Тавата на печката се обръща с дъното нагоре и се застила с хартия за печене, от сместа се взима количество колкото за едно кюфте и се оформят тънки правоъгълни шницелчета.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.
Източник: wellcometomykitchen