IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Шницели от карфиол

26 декември 2018 06 00

Бързо и лесно ястие

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Необходими продукти:

1 глава карфиол

2 жълтъка

200 г настърган кашкавал, или 100 г настъргана моцарела и 100 г кашкавал

1 глава настърган кромид лук

1 ч. л. сух босилек

2 с. л. наситнен магданоз

4 с. л. олио

1 ч. л. сол(може и по-малко, зависи от вкуса

Начин на приготвяне:

Карфиолът се настъргва и се смесва със солта, оставя се да престои 30 минути. Настърганият карфиол се изстисква добре през тензух или памучна кърпа, след което се омесва с останалите продукти.

Тавата на печката се обръща с дъното нагоре и се застила с хартия за печене, от сместа се взима количество колкото за едно кюфте и се оформят тънки правоъгълни шницелчета.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари