Необходими продукти:
500 г свински черен дроб
7-8 печени червени и зелени чушки
1 голяма глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
2 с. л. доматено пюре концентрат
200 мл вода
сол
червен пипер
чубрица
олио
магданоз
200 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Черният дроб се нарязва на големи парчета и се накисва в прясното мляко за 2-3 часа, след което се измива и се подсушава. В дълбок тиган с незалепващо дъно загряваме 3-4 с. л. олио и слагаме дроба да се запържи добре от всички страни.
Добавяме лука нарязан на полумесеци и скилидките чесън нарязани на колелца. Задушаваме лука до омекване. Добавяме 1 ч. л. червен пипер, сол и чубрица и разбъркваме добре.
Прибавяме нарязаните печени чушки и пържим още 3-4 минути. Накрая добавяме пюрето разтворено с вода и оставяме да къкри на тих огън 10-15 минути.
Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.
Източник: wellcometomykitchen