IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Дроб по селски

30 декември 2018 06 00

Вкусно, бързо и лесно

Снимка: wellcometomykitchen

Снимка: wellcometomykitchen

Необходими продукти:

500 г свински черен дроб

7-8 печени червени и зелени чушки

1 голяма глава кромид лук

3-4 скилидки чесън

2 с. л. доматено пюре концентрат

200 мл вода

сол

червен пипер

чубрица

олио

магданоз

200 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Черният дроб се нарязва на големи парчета и се накисва в прясното мляко за 2-3 часа, след което се измива и се подсушава. В дълбок тиган с незалепващо дъно загряваме 3-4 с. л. олио и слагаме дроба да се запържи добре от всички страни.

Добавяме лука нарязан на полумесеци и скилидките чесън нарязани на колелца. Задушаваме лука до омекване. Добавяме 1 ч. л. червен пипер, сол и чубрица и разбъркваме добре.

Прибавяме нарязаните печени чушки и пържим още 3-4 минути. Накрая добавяме пюрето разтворено с вода и оставяме да къкри на тих огън 10-15 минути.

Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.

Източник: wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари