IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По какво се различават огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец?

3 януари 2019 15 40

Тези зодии са може би най-неразбраните в зодиака

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Много хора считат, че представителите на огнените знаци в зодиака – Овен, Лъв и Стрелец са си лика-прилика – емоционални, спонтанни, ентусиазирани, амбициозни, страстни и енергични. Да, но не е точно така. Овен е кардинален знак, Лъв е неподвижен знак, а Стрелец – подвижен. Всеки от тях има силна енергия и огромно желание за живот, но ги изразява по различен начин. Ето как:

Овен

Тъй като това е първият знак в зодиака, хората от тази зодия обикновено излъчват детинска невинност, дори когато са в зряла възраст. Логично първият знак (освен това е кардинален), иска винаги да бъде номер 1, и то във всичките си начинания. Овните са родени лидери и често са начело на революциите във всяка област. Те много разчитат на инстинктите си и реагират на секундата при най-малката провокация. В същото време те имат нежно сърце и са по-раними и чувствителни от другите огнени знаци.

Някои хора считат Овен за безразсъдна зодия, но те по-скоро са спонтанни и естествени, лишени от всякакви преструвки и маски. Овен много бързо влиза в нови отношения – работни или лични. Този знак не е толкова приказлив като Лъв и Стрелец.

Лъв

Лъвът е страстен знак, но някак по-стабилен от Овен и Стрелец, заради това, че е фиксиран/неподвижен. Това, което го отличава от другите два огнени знака е, че обикновено е по-грижовен към близките си и е по-загрижен за обществения си имидж. Лъвовете искат другите да им се възхищават. За някои хора тази нужда на представителите на Лъв ги прави повърхностни, но това не е така.

Те просто искат да се чувстват обичани от възможно най-много хора. Лъвът не се справя добре с критиката, защото тя го кара да се чувства недооценен. Под гордата, напета външност на представителите на този знак, се крие добра душа. Лъвът се влюбва сравнително лесно, но за разлика от другите два огнени (но по-независими) знака, той приоритизира повече своята връзка.

Стрелец

Огненият елемент при Стрелец се изразява в нуждата му към трупане на познания и желанията му за приключения. Стрелците обичат да изучават нови неща и обожават дебатите. Дълбоко в себе си те са много чувствителни и могат да се натъжат, ако осъзнаят, че думите им са наранили някого. Стрелец е знакът в зодиака, който търси истината и смисъла на нещата. В стремежа си да намери тази истина понякога той може да обиди другите, но непреднамерено.

Подобно на Лъв и Овен, понякога и Стрелец се чувства неразбран. Но управляващата му планета Юпитер го благославя с оптимистичен дух, който лесно го вади от дупките, в които попада. Подвижният Стрелец е смятан за най-независимия знак – влюбва се рядко и трудно се обвързва. Но той просто иска да се увери, че е в щастлива връзка с правилния човек.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари