Здравата и успешна връзка се гради с години и се основава на взаимно доверие между партньорите. Но колкото и да е устойчива във времето, тя лесно може да бъде разклатена от недоброжелатели.

Много често двама души се обичат, но винаги ще се намери някой, който не одобрява това. Той може да направи всичко възможно, за да ги раздели, като начините за това са най-различни. Съветите, дадени уж от приятел, са едно от нещата, които могат да станат повод за караници.

Tialoto.bg събра няколко съвета за връзката, които е по-добре да не спазвате, ако искате да я запазите:

1. „Ти заслужаваш някой по-богат“

Често може да чуете тази реплика, ако излизате с някого, към когото имате чувства и състоянието на банковата му сметка не ви интересува. Не слушайте този съвет, защото той няма да ви донесе нищо хубаво. Парите невинаги могат да ви направят щастливи и обичани. Според психолозите, търсенето на финансова изгода може да стане причина за започването или приключването на връзката, но то няма да донесе положителна промяна в живота ви, ако искате да водите такъв като на богатите.

2. „Покажи ѝ/му кой командва вкъщи!“

Ако сте се пренесли да живеете при гаджето или заедно излизате на квартира, но все още се напасвате и някои неща ви дразнят, ще чуете какви ли не съвети за съвместното съжителство. „Не си длъжна да му събираш и переш чорапите“, „Както го научиш от началото, така ще бъде цял живот“, сигурно ще ви кажат вашите баби, но в днешно време всеки трябва да има отговорности. Разбира се, жената може да доминира в някои отношения, но е съвсем нормално единият да отговаря за едно, другият за друго. Ако командва само един във връзката, то това води до конфликти.

3. „Искай повече романтика от него/нея“

Психолозите твърдят, че винаги има един романтичен период във връзката, който е най-вече в началото и след това партньорите навлизат в рутината. Според съветите на брачните консултанти, хубаво е двама души да си правят романтични жестове и изненади от време на време, но това не може постоянно да се изисква от тях. Всяка връзка има различни фази на развитие, всяка от които има своите предимства.

4. „Вдигни ѝ/му скандал“

Почти невъзможно е да няма конфликти във връзката. Къде е дистанционното, защо вечерята не е готова, защо са похарчени повече пари или банята не е измита... все ще се намери за какво да се скарате. Но ако споделите с роднина или приятел, че между вас има напрежение и чуете, че най-добрият начин е да вдигнете скандал, за да ви олекне, не си мислете, че това ще стане. Хубаво е да не потискате чувствата си и да говорите открито с другия за проблемите, но повишаването на тон, чупенето на обзавеждането и излишните драми няма да ви помогнат.

5. „Имаш право да му провериш месинджъра“

Всеки има право на лично пространство. Ако чуете подобен съвет, не се предоверявайте. Не знаете какви намерения има този, който ви го дава. Може би целта му е чрез това да ви скара. Ако не се съмнявате в гаджето, не си създавайте допълнителни главоболия с натрапени мисли от някой друг. Трябва да имате доверие на половинката. Ако все пак чуете, че мобилният постоянно звъни и вибрира и се чудите кой ѝ пише толкова често, просто я попитайте.

6. „Погледни ме. Знам какво ти е“

Споделянето на личен опит действа по-добре при отглеждането на децата, а не при връзките на възрастните. Всеки ви уверява, че му се е случвало същото, но понякога може да лъже и да цели да провали връзката ви. Ако чуете нещо от сорта: „Казвам ти, аз постъпих така и не съжалявам, направи го и ти“, не бързайте да повтаряте неговите действия. Всеки от нас има своята индивидуалност, освен това връзките се различават една от друга по най-различни фактори. Вие знаете най-добре как да постъпите. Не повтаряйте грешките на другите.

7 неща, които да правите заедно с партньора си преди лягане

Според зодията: Как да общуваме по-добре?