Необходимите продукти:
350 мл гъст айрян
1 яйце
4 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 ч. л. сол
2 с. л. захар
1 суха мая-7 г
5 ч. ч. брашно
Приготвяне:
От продуктите се замесва меко тесто, оставяме го да втаса около 30 минути. С намаслени ръце се късат топки с големината на яйце и се разтеглят като мекица, пекат се на силно нагорещена скара, плоча или сух тефлонов тиган по 4-5 минути от всяка страна. След като са готови се намазват с олио или масло и се поръсват с шарена сол.
Снимка: Wellcometomykitchen














Сезонът на Скорпиона: Как всяка зодия ще преживее този период на трансформация
Лошото време затваря училища в Западна Гърция
Росен Желязков свиква работно съвещание заради санкциите срещу "Лукойл"
Нострадамус и науката: Защо не можете да предсказвате бъдещето с рими
Експлозия на Слънцето: Изхвърленият плазмен облак скоро ще удари 3I/ATLAS
Без ръжда в продължение на 1600 г.: Тайната на индийския железен стълб
Астрономите са ужасени: Калифорнийски стартъп иска да изстреля масивно огледало в орбита
В Левски взеха ключово решение относно напечен казус
Край на големите амбиции? ЦСКА е в сърцето, класирането е без значение
Бомба от "Герена": Разкриха огромна новина за зимната селекция на Левски!
Фамозен Десподов блести в ЛЕ! ПАОК взе победа в рядко виждана драма
Нумерологична прогноза за 24 октомври
Домашен картофен чипс
Дневен хороскоп за 24 октомври, петък
Женски хороскоп за ноември
Рак на гърдата - кои фактори повишават риска?
Как да рестартираме ума си след работа?
Коя е най-подходящата преса за вашата коса?
Защо умората е най-честият враг на интимността?
Остави коментар