Днес започва Лунната нова година, която ще премине под знака на Жълтата свиня – символ на изобилието в китайския зодиак. Тя е празник за всеки шести в света. Годината на Земния глиган започва от днес и ще продължи до следващия януари.

„В цикъла на годините има 12 животни. Глиганът е последното. Това е годината на завършване, равновесие, равносметки, година добра за инвестиции, за създаване на деца, за финансова стабилност и година на изкуствата. Трябва да се внимава в сферата на хроничните заболявания“, коментира фъншуй специалистът Цветозар Мръвков в студиото на „България сутрин“.

По думите му, смята се, че през тази година богатите хора ще са предразположени към благотворителност. Мариана Мръвкова допълни, че се очаква тази година да бъде спокойна.

Цветозар Мръвков обясни, че годината на глигана е втората земна година и едни от цветовете, носещи късмет, са жълто и кафяво.

„Тази година ще бъде добра за повечето от хората, родени в различните години. Има три китайски зодии, които да внимават – родените в годината на козата, коня и петела“, допълни той пред Bulgaria ON AIR.