IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Пролетна тарта

7 април 2019 05 00

С пресен лук и витаминозен спанак

Wellcometomykitchen

Wellcometomykitchen

Пролет е и на пазара се продават по-вкусни зеленолистни зеленчуци. Те са пълни с полезни вещества, които дават енергия. С тях могат да станат много вкусни гозби, подходящи за сезона. Ако искате да сготвите нещо подобно и витаминозно за вашето семейство, може да опитате днешната ни рецепта, предоставена от кулинарната блогърка Десислава Киликчийска.

За масленото тесто:

250 г. брашно;

125 г. студено масло;

1 голямо яйце;

1 к. л. сол;

1-2 с. л. студена вода (при нужда).

За плънката:

1 малка тиквичка;

2 стръка пресен лук;

2 стръка пресен чесън;

1 двойна шепа нарязан спанак;

20-30 листа леворда (див чесън);

250 г. крема сирене;

100 г. настъргано сирене (пармезан или грана падано), може и кашкавал;

щипка сол;

2 с. л. олио.

Начин на приготвяне:

Първо се пресява добре брашното в купа. Към него добавете студеното масло, нарязано на кубчета. Трябва да направите трохи от тях, след което кладенче в средата, където да изсипете яйцето (ако то ви е по-малко, добавете 1-2 с. л. ледено студена вода), което предварително сте разбили. Омесете хубава топка, която може да увиете във фолио и да оставите за 30 минути в хладилника.

Сложете тигана с малко олио и го загрейте добре. Вътре задушете за около десетина минути настърганата на едро тиквичка, нарязаният пресен лук и чесън, спанакът и левордата. Когато са готови, оставете ги да изстинат настрани, след което добавете към тях крема сиренето. Подправете всичко със сол на вкус.

Пригответе си подходяща тавичка, която застелете с хартия за печене. Сложете тесто на дъното, после пак хартия за печене и морска сол, които ще попречат на тестото да се надуе. Сложете да се пече за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. После вадите тавата, махате хартията и солта, след което разпределяте плънката. Отгоре поръсете обилно с настъргано сирене и върнете за доизпичане около 20 минути.

Да ви е сладко!

Източник: Wellcometomykitchen

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари