IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво пречи на WiFi връзката?

28 юни 2019 11 40

Някои уреди смущават сигнала у дома

Pixabay

Pixabay

Как сме живели преди, когато нямаше интернет и мобилни телефони? Някои звънят на техниците по поддръжка само, ако не могат да си отворят Facebook. Въобще, спре ли връзката с глобалното пространство или сигналът е слаб, настава паника, защото сме свикнали да сме "на линия" постоянно. 

Пристрастяването към електронните устройства и сърфирането в мрежата е факт от години. Много често WiFi връзката в дома или офиса не е отлична. Вместо да обвинявате доставчика, помислете кои предмети са разположени около рутера. Може именно те да пречат на излъчването от него. 

1. Метални предмети 

Ако имате проблем с интернета, вижте дали около рутера няма нещо, което да привлича електричество. Металните предмети, които са в непосредствена близост до него, може да пречат на разпространението на електромагнитните вълни, идващи от устройството за WiFi. 

2. Дебели стени

Стени от определен строителен материал може да възпрепятстват нормалното протичане на сигнала. Затова в някои стаи няма интернет или връзката е много слаба в най-отдалечените от рутера стаи. Ако имате подобен проблем вкъщи, преместете рутера на по-открито място, например на коридора. 

Източник: Pixabay

3. Огледала

Както виждаме нашето отражение в него, по подобен начин рефлектира в него и сигнала от рутера. Ако той е срещу огледало или близо до него, по-добре ги отдалечете един от друг, за да подобрите сигнала. 

4. Хладилници и перални 

Електрически уреди, които работят с вода, като пералните, не са "най-добрите приятели" на WiFi връзката. Водата може да привлича част от енергията от вълните на уайрлеса. А това оказва негативно влияние върху връзката. Подобно смущение може да окажат и хладилниците, които също излъчват и привличат енергия. 

5. Микровълнова

Друг кухненски уред, до който не бива да стои рутера. Въобще, в кухнята той няма място. Спектърът на вълните при нея е подобен на този при излъчването на WiFi. Ако все пак се налага да сложите уреда в това помещение, нека той да бъде доста нависоко от микровълновата или по-ниско от нея. Така ще намалите негативния ефект върху връзката. 

6. Бебефони 

Ако рутерът ви е до компютъра, на чието бюро сте поставили и бебефона, направете разместване. Джаджата, с който следите какво прави вашето дете, е на същите честоти на рутера. 

Когато две или повече устройства предават на една и съща честота, те си пречат едно на друго и не могат да работят нормално. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари