IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как да преборите стреса

25 юли 2019 14 50

Някои хора се нуждаят от глътка въздух, а други от хубава книга

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всеки от нас изпитва повишени нива на стрес по някое време. Дали сме притеснени от работа, или пък имаме лични проблеми, нервността винаги успява да се прокрадне в организма ни. Това ни прави по-напрегнати и раздразнителни и се превръщаме в не толкова добра компания за околните.

Хората имат различни начини, благодарение на които успяват да се успокоят и да забравят за стреса. Някои обичат да се затворят вкъщи и да почетат хубава книга, други залагат на интересен филм или сериал, а трети – избират шумната компания на приятели.

Различните характери се формират и от разнообразието на зодиакалните знаци. Всяка зодия има характерни черти, които определят човека. Затова и те са в основата на справянето със стреса и тревожността.

Ето какво трябва да правите, когато почувствате нервност, базирайки се на зодията си.

Овен

Те обичат да се социализират и да бъдат обградени от любимите си хора. Когато чувстват дискомфорт, най-доброто решение за тях, е да се обадят на близък приятел, който ще успее да ги разсее от проблемите им.

Не трябва да оставате сами, тъй като мозъкът ви още повече ще задълбае в проблема и това ще ви накара да се чувствате още по-стресирани и депресирани. Намерете си добра компания, с която да излезете навън и да се радвате на живота.

Телец

Те са тоталната противоположност на Овните. Често са доста инати и затова, когато са стресирани не е хубаво да бъдат сред хора. Вместо това, Телците трябва да прекарат време сами, за да се успокоят и да премислят проблемите си. На вас ви трябва уютна и позната атмосфера, където можете да бъдете себе си.

Близнаци

Най-големият им проблем е, когато попаднат в една и съща ежедневна рутина. Това наистина може да ги стресира и да ги накара да се депресират. Те нямат търпение да се включат в нови приключения и винаги имат нещо планирано.

Ако Близнаците се чувстват стресирани, пътуването е най-доброто решение за тях. Ако пък нямате възможност дори за една малка почивка, то превключете канала на някое предаване за пътешествия и се насладете на картините.

Рак

Те се доверяват на определен кръг от хора и много внимават на кого споделят чувствата и преживяванията си. Дори да не сте част от семейството им, ако успеете да впечатлите представител на зодия Рак, то вие веднага преминавате в тесния им кръг на доверието.

Когато почувстват дискомфорт, Раците обичат да се обръщат към най-близките си хора и намират утеха в тях. В такива моменти е хубаво да прекарате повече време със семейство и приятели. Споделянето с тях може наистина да ви помогне да разрешите проблемите си.

Лъв

Представителите на тази зодия обичат да прекарват времето си навън и рядко се задържат на едно място. Когато се чувствате стресирани, опитайте да не се вглъбявате много в проблема. Излезте малко на чист въздух.

Може да отидете да поплувате, да се разходите или пък да изберете друг вид спорт. Намерете си нещо, което да ви държи повече време сред природата. Ако останете затворени вкъщи, проблемите ви ще се задълбочат.

Дева

Тяхното желание за перфектност понякога им натежава и това ги стресира допълнително. Девите изследват всяка част от околния свят и е почти невъзможно да изключат ума си. За да забравите за проблемите си, опитайте да се фокусирате върху нещо друго. Хубаво е да посетите ново място в града или пък да отидете на кино.

Везни

Везните мразят хаоса. Те прекарват голяма част от времето си в опит да възстановят баланса в природата и да възцарят хармония между тях и останалия свят. Ако равновесието между личния и професионалния им живот бъде разрушено, това стресира много представителите на тази зодия.

За да се успокоите, хубаво е да изберете някое любимо хоби. Пуснете си хубава музика, поглезете се с вкусен десерт или пък отидете в любимото си кафене. Намерете време за себе си и не се изолирайте.

Скорпион

Те са доста чувствителни и негативните емоции им влият повече отколкото на другите зодии. Ако се чувстват стресирани, най-добре е да останете сами и да се насладите на собствената си компания. Така най-добре ще обмислите ситуацията, в която се намирате и ще вземете най-правилното решение.

Стрелец

Стрелците не обичат да остават сами. Във времена на стрес и безпокойство, най-добре е да сте в добра компания, която ще ви забавлява и ще ви откъсне от ежедневието. По-добре е да организате парти, а не да отидете някъде на гости. Обичате да се чувствате в безопасност, а никъде не е по-сигурно от собствения ви дом.

Козирог

Те обичат работата си. Ако другите знаци се стресират, когато са затрупани със задължения, то Козирозите могат да изпаднат в дупка, когато няма какво да правят. Те винаги искат да вършат нещо.

Затова, когато се почувствате стресирани, намерете нещо вкъщи, което да поправите. Може да смените крушка или пък да изчистите целия си хладилник. Това ще ви позволи да се разсеете от проблемите и ще ви достави удоволствие.

Водолей

Представителите на тази зодия се славят с висока интелигентност и желанието да „тормозят“ мозъка си по всякакъв начин. Затова, когато попаднат в стресова ситуация, Стрелците трябва да намерят тихо и спокойно място, където да седнат с хубава книга и да влязат в напълно нов свят.

Риби

Те имат развито въображение, което може да им помогне по време на стрес. Може да се насочите към йога упражнения или пък да напишете всичко, което ви тревожи в личен дневник. По този начин ще намерите път за бягство от реалността и ще постигнете желаното спокойствие.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари