IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без такса за снимки в Египет

2 август 2019 14 30

Допреди няколко дни, туристите трябваше да плащат около 100 египетски паунда за снимка

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

От 1-ви август посетителите на Египет няма да плащат такси за снимки в музеите и други исторически забележителности. Решението беше взето от Министерството на антиките още през юли, за да може страната да привлече повече туристи.

Само допреди няколко дни в сила беше закон, който задължава посетителите да заплащат определена такса, ако искат да заснемат нещо в музея или друга историческа забележителност, която посещават. Сумата зависеше от значението на дестинацията, а някои по-ценни експонати бяха напълно забранени за снимане.

Според проф. Абдел Рихан – генерален директор на отдела за изследвания на археологическите паметници на провинция Южен Синай, отмяната на закона е много добро решение за страната.

По този начин Египет ще стане по-привлекателна дестинация за туристите и за тези, които се интересуват от древни цивилизации и култури. Целта е да се привлекат повече млади хора, които чрез снимките си в социалните мрежи ще промотират страната.

„Преди снимките в музеите се таксуваха около 100 египетски паунда, което е близо 6 долара. Сега тази такса ще бъде премахната, което е добре и прави посещението на забележителностите много по-лесно и най-важното е, че туристите спестяват по този начин“, добавя Рихан.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари