IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 вида болка, причинена от негативни емоции

22 август 2019 10 00

Самотните хора често имат неприятно усещане в кръста

5 вида болка, причинена от негативни емоции

IStockphoto

Не всяко физическо неразположение на тялото е причинено от болести и травми. Понякога болката в различните части на тялото може да се появи заради дехидратация, но и да е вследствие на някакви негативни емоции, които човек е претърпял.

Ако се чудите на какво се дължи мигрената или неприятното усещане в кръста, помислете какво ви тревожи и се опитайте да се отървете от него.

Ето няколко вида болка, които се дължат на неприятни емоции:

1. Главоболие

Много хора работят под стрес и напрежение всеки ден. Затова главоболието често ги съпътства. Ако човек си вземе кратка почивка – излезе на чист въздух, разходи се в парка или направи нещо, с което да се успокои тя бързо ще отмине. Повечето обаче прибягват до болкоуспокояващи, а те не са необходими и може да не помогнат.

В случай, че сте напрегнати и имате някакви проблеми, направете нещо, с което да релаксирате вместо да пиете хапчета.

Как да разберете, че тялото ви има нужда от почивка?

2. Болка във врата

Установено е, че тя се появява при раздяла или трудно приключване на връзката с някого, на когото човек държи. Също така това неразположение се свързва с невъзможността да забравиш някого, който е бил част от живота ти.

Според психолози, когато човек страда по бивше гадже или близък човек, когото е изгубил, този вид болка може да му пречи на ежедневните дейности. Не се ли настрои по-положително, тя ще го „тормози“ от време на време.

3. Болка в раменете

Така нареченото емоционално блокиране може да причини тъпата болка в тази част на тялото. То се появява, когато човек се тревожи с някого, който го притеснява и стресира. При връзки с токсични хора тази болка е много често срещана.

Когато имате този проблем, трябва да помислите кои са най-близките ви и от кои ви е писнало. Със сигурност има поне 2-3 лица, които ви използват и отегчават с непрестанните си претенции. Вместо да се напрягате с техните проблеми, по-добре не контактувайте с тях.

4. Болка в гърба

Когато не получите подкрепата, която сте очаквали от хора, на които много държите, тогава се появява този дискомфорт. Болката може да е по-силна при хора, които са твърде самотни или току-що са били предадени от човек от близкото им обкръжение.

Пиете ли достатъчно вода и по кои симптоми да познаете?

Единственият начин да се отървете от тази болка е да забравите за станалото или да прекратите взаимоотношенията с тези хора, като поговорите за станалото очи в очи.

5. Болка в кръста

Не само неудобният стол и натоварването на работното място може да доведат до това неприятно усещане. Психолози са на мнение, че понякога прекалено голямата тревожност може да го причини. Колкото и странно да звучи, хората, които имат затруднения с плащането на сметки и все нямат пари, усещат болка в кръста. Терзанията им коя сметка да платят по-напред или как ще върнат взетите назаем пари, води до натрупване на напрежение в тази част на тялото.

За да се разделите с тази неприятна болка, опитайте се да си приоритизирате работата и разпределите по-добре парите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари