IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е да работиш за кралското семейство?

25 август 2019 10 00

Някои от служителите говорят открито за досега си с височайшите особи

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Принц Хари и принц Уилям още от раждането си знаят какво е да живеят под светлината на прожекторите. Тяхното развитие не може да убегне на папараците и кралските хроникьори, а залозите кой ще намери най-добрата съпруга започват още щом момчетата тръгнат по срещи. 

Със сигурност има хора, които мечтаят да се докоснат не само до принцовете, но и до цялото кралско семейство. Да влязат през вратите на двореца, да се здрависят с принц Чарлз и да изпият един чай с кралицата. Това, разбира се, става доста трудно и трябва да сте наистина важна личност, за да се сдобиете с тази възможност. 

За всички, които искат, но не могат да влязат в най-охраняемия дом във Великобритания, има човек, който ще ви разкаже с подробности какво точно значи да работиш за кралското семейство. Insider успява да се срещне с някои от бившите и настоящи работници в двореца, които споделят своите лични истории.

Още с встъпването си в длъжност, всеки служител подписва договор, в който се забранява споделянето на всякакви тайни и събития, случващи се зад вратите на Бъкингамския дворец. Затова Дебора Митчел се шегува, че може да загази дори, ако се похвали, че е пила кафе, направено от Камила, съпругата на принц Чарлз.

Снимка: Reuters

Дебора се грижи за здравето и визията на лицето на дукесата на Корнуол.  "Всеки ден може да пиеш кафе, но да го получиш директно от бъдещата кралица на Англия е е нещо фантастично".

Митчел признава, че е присъствала на големи партита в двореца и дори е оставала в личната резиденция на прицн Чарлз и Камила. "Те се грижеха за мен. Дори да не ми бяха плащали, отново щях да работя за тях. Само и само, за да изпитам това удоволствие". 

Снимка: Reuters

Саймън Морган е нает за малко по-сериознта задача от Дебора. Той се грижи за сигурността на кралското семейство цели 5 години. Морган споделя пред Insider, че в първите дни на работата му, най-трудното за него било да свикне със смяната на ежедневието.

"Работих в едни от най-гадните квартали в Лондон и изведнъж се озовавам при кралското семейство. Присъствах на различни събития - от банкети до много важни събития. Напълно ми се преобърна кариерата", добавя бившия полицай. 

Снимка: Reuters

И докато Дебора се наслаждавала на прекрасния живот на кралското семейство, то Саймън Морган си поставя граница между работата и личния живот. Въпреки, че има възможността да кара най-добрите коли и да се вози на хубави яхти и да яде в уникални ресторанти, той е наясно, че това нищо от това не е негово. "Това е техният живот, не твоя. Ако не го разбереш, ще си в опасност". 

Кралският фотограф Крис Джаксън обаче споделя, че животът на кралицата и нейните наследници не толкова бляскав, колкото изглежда. Той "преследва" семейството навсякъде и запечтва моменти като сватбата на Уилям и Кейт и присъствието на Мегън и Хари на премиерата на "Цар Лъв". 

Снимка: Reuters

"Хората не подозират колко много ангажименти имат кралските особи", признава Джаксън пред Insider. По негови думи, принц Чарлз има доста задачи на ден, които понякога не му позволяват да спре за обяд. "Той има около 8 ангажимента на ден, което му пречи да яде. Това означава, че и аз нямам тази възможможност". 

Въпреки трудностите обаче, Джаксън признава, че тази работа никога не ти омръзва. "Те са малка група от хора и винаги знаеш нещо за тях, което изгражда тясна връзка помежду ви".

Фотографът започва работата си при кралското семейство преди 15 години, когато принцовете Хари и Уилям са все още в университет, а Мегън и Кейт ги няма на хоризонта. 

Снимка: Reuters

Тогава работата му е била малко по-спокойна, но сега му се налага един ден да снима кралицата, а на другия да лети до страна от Африка с принц Хари. Още повече, че двете кралски двойки вече имат и свои наследници, чиито стъпки на развитие също трябва да бъдат следени и заснемани.

"Едно от най-големите предизвикателства е организацията, тъй като често две кралски събития може да се дублират. Постоянно трябва да решавам кое от тях да покрия. Гледам да разделям времето си поравно за всеки от кралското семейство, но някои неща просто не трябва да се изпускат". 

Снимка: Reuters

С тези трудности се съгласява и охранителят Саймън Морган. "Имаш много неща за планиране. Планираш маршрутите, по които да минеш, охраната, която трябва да присъства, времето за пътуване, местата, на които трябва да внимаваш и къде се намира най-близката болница".

Най-трудната задача според Морган е, когато член на кралското семейство е близо до публиката. "Постоянно си мислиш какво може да стане". 

Снимка: Reuters

Макар Дебора Митчел, Саймън Морган и Крис Джаксън да работят на различни позиции за кралското семейство, тримата се съгласяват, че всяко събитие си има различни особености. "Ако се намираш в болница, трябва да изразяваш съчувствие. Не можеш да снимаш и по време на минута мълчание", споделя Джаксън.

Дебора пък признава, че в първите дни на своята работа се е учила как да прооизнася правилно "госпожо" винаги, когато Камила влезе в ставята. "Репетирах и поклона си. Понякога дори го правех два пъти". 

Снимка: Reuters

Морган признава, че всеки охранител трябва да знае как да поздравява всеки член на семейството. "Винаги трябва да казваш добро утро, добър вечер и лека вечер. Също така да се обръщаш към тях с Ваше Кралско Превъзходителство". 

Въпреки всичките задължения обаче едва ли някой би отказал да се докосне до този начин на живот. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари