IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорд на Гинес: Мъж кара колело с 280км/ч

21 август 2019 09 00

Велосипедът струвал 15 хил. паунда и бил снабден с парашут

Рекорд на Гинес: Мъж кара колело с 280км/ч

Снимка: Pixabay

Британец успя да влезе в книгата на Гинес след като разви 280 км/ч с колело. Всичко се случва на самолетна писта в Северен Йоркшир, а рекордьорът се казва Нийл Кембъл. По професия е архитект, но хобито му включва колоездене и явно обича да развива невероятни скорости.

Кембъл успява да подобри миналото постижение от 268 км/ч, което беше поставено от Фред Ромпълбърг през далечната 1995 година. За да успее да се засили, тазгодишният рекордьор беше дърпан от мощен джип, след като се откачи и премина през радара, задвижван изцяло от собствената си сила. 

Целият процес, разбира се, беше записан като на задното стъкло на автомобила беше поставена камера, която показва как Кембъл върти педалите и се опитва да удържи баланса въпреки голямата скорост. "Много съм радостен и облекчен, целият отбър се справи блестящо", заявява той пред Gardian. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Moss Bikes (@mossbikes) на Авг 18, 2019 в 11:57 PDT

 

Не всичко е било перфектно ден преди поставянето на рекорда. В петък времето се развалило и на тренировката, Кембъл достигнал скорост, която била с 20 км/ч по-малка от предишното постижение. Все пак, късметът бил на страната на архитекта и точно в събота времето се изяснило. 

Освен, че колелото струва 15 хил. долара и е направено по поръчка, то също така е снабдено и с парашут. Кембъл обаче решил, че няма нужда от него и го премахнал от велосипеда. Все пак, той е носил специален костюм, който го защитавал при случай на катастрофа. 

За щастие, всичко минало перфектно и Кембъл и целият му екип могат да се поздравят с нов световен рекорд. Следващата цел на архитекта е да достигне скорост от 350 км/ч с велосипед на самолетна писта в Юта. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари