fallback

Как да си приготвите: Бърз сладкиш с праскови

31 August 2019 11:00

Може да ползвате и сливи

Wellcometomykitchen

Лятото ни предлага разнообразие от плодове. Ако сте се прибрали вкъщи след отпуска и имате желание да си приготвите домашен десерт, изполвайте тези витаминозни и сладки "бомбички". 

Днешната ни рецепта, предоставена от кулинарния блогър Десислава Киликчийска, е много бърза и лесна - сладкиш с праскови. Гарантираме ви, че резултатът ще изчезне бързо от тавата, дори някои няма да дочакат да бъде поръсен с подра захар и ще го похапнат още докато е топъл. 

Необходими продукти:

3 средно големи праскови или няколко сливи (по избор) 2 яйца 200 мл. кисело мляко 100 мл. олио 150 гр. захар 300 гр. брашно 1/2 с.л. сода за хляб 1 с.л. оцет 2 ванилии 1 ч. л. канела

Начин на приготвяне: 

Вземете подходящ съд, в който чукнете яйцата. Към тях добавете захарта, олиото и млякото, след което разбъркайте за кратко. Добавете брташното с ванилия; содата, която се сложили в малко оцет и канелата. Бъркайте до получаването на еднородна смес, след което добавете ситно нарязаните парченца от една праскова. 

В тавичката, която сте си избрали, поставете хартия за печене. Изсипете тестото и отгоре наредете другите праскови, които предварително сте нарязали на полумесеци. Притиснете леко. Може да ползвате и сливи, с които сладкишът също има страхотен вкус. 

Загрейте фурната и печете на 200 градуса за около 30 минути. Накрая поръсете с пудра захар. 

Източник: Wellcometomykitchen

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
вкусни рецепти бърз сладкиш с праскови домашен сладкиш с плодове как да приготвим вкъщи
0 коментара
fallback