IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В открити води: Най-продължителният круиз потегли

5 септември 2019 14 40

На борда е забранено за деца

Снимка: Getty

Осем месеца. Толкова време ще прекара корабът на Viking Cruise в открити води. Най-продължителният круиз на света вече потегли от Лондон, а на борда му се намират близо 930 пътници. Пъруването ще продължи 245 дни, с което компанията цели да постави рекорд на Гинес за най-дълго плаване на кораб, превозващ пътници. 

Пътешествието тръгна от столицата на Великобритания на 31 август и ще обиколи 6 континента, 51 държави и 111 пристанища. Всичко ще приключи отново в Лондон, след като пътниците посетят страни в Скандинавия, Карибите, Южна Америка, няколко острова в Тихия океан, Австралия, Азия и Европа. 

кораб

Снимка: Getty

По време на пътуването си, пасажерите ще имат възможност да спят в 23 различни града. Разбира се, не всеки може да си позволи да участва в поставянето на рекорд на Гинес. Според CNN, един билет струва близо 93 хил. долара, което включва самолетен билет в бизнес класа, храна и безплатна екскурзия във всяко пристанище и всеки град. 

Корабът е построен през 2017 година и е дълъг 227 метра. На борда ще намерите 10 изискани места за хранене, включително и няколко опции за гурме ястия. Всяка една каюта има собствена веранда, от която ще можете да се насладите на прекрасната гледка по време на пътуването. 

кораб

Снимка: Getty

Разбира се, няма как да минем и през някоя и друга глезотия. Круизът предлага плувен басейн, библотеки, театър с представления от световна класа и спа процедури. "Вече повече от 20 години се опитваме да предложим на пътниците прежиявания, които ще ги потопят в различни култури. Така им позволяваме да опознават света докато се наслаждават на своя комфорт", казва директорът на компанията Торстейн Хеген. 

кораб

Снимка: Getty

На борда обаче няма да бъдат допускани пътници, които са под 18 години. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари