IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Живите рисунки на Юн Сунг Ким

13 септември 2019 17 40

Някои ги описват като по-реални от реалността

Снимка: Facebook

Рисуването на живи картини не е нещо ново. Художниците Готфрид Хелнвайн и Чък Клоуз създават портрети, които повече приличат на снимки, отколкото на творение с четка. Сега обаче под светлината на прожекторите попада един мъж от Южна Корея, който се сдоби със световна слава, благодарение на творбите си, които някои описват като „по-реалистични от реалността“.

Юн Сунг Ким е роден през 1983 година в Сеул. Още от малък започва да се интересува от живата природа и нейните обитатели. Най-голямо внимание отделял на насекомите и рибите. Признава, че с часове може да стои пред аквариума си и да гледа неговите обитатели.

1

Юн Сунг Ким. Снимка: Facebook

Родителите му обаче не разбират страстта на Юн и били против той да се запише в художествено училище. Желанието им било синът им да запише нещо сериозно и затова го карат да отиде в престижен университет. Това обаче не спряло художника да преследва мечтата си и в свободното си време той продължавал да рисува.

Показал на родителите си, че това всъщност не е някаква форма на неподчинение, а просто нещо, което обича и иска да прави и в бъдеще. След две години, те най-накрая се примирили и признали, че синът им има талант, който трябва да бъде развит.

4

Снимка: Facebook

Сега Ким е един от най-известните хиперреалисти. Това са артисти, които успяват да създадат картина, която е по-реална дори и от снимка. Благодарение на таланта си, днес художникът печели от 10 до 130 000 долара на платно.

Зад тези печалби обаче се крие огромен труд, който понякога продължава цели 12 часа. Ким признава, че е стигал и до година работа над по-големите си рисунки. За процеса той признава пред Insider, че отнема доста време.

рисунка

Снимка: Facebook

„Събирам малки животни, снимам ги, подготвям си палитрите, започвам от скицата, след това идва ред на рисуването и оцветявам с много малки четки“. Той признава, че освен като предизвикателство, създава рисунките си с по-голяма кауза.

„Избрах да рисувам хиперреализъм, защото в днешно време хората виждат животните като трофеи, използват ги за експерименти и за прехрана“, споделя той пред Insider. Той се надява неговите рисунки да накарат обществото да се замисли за вредата, която оказва върху животинския свят, както и върху цялата природа.

рисунка

Снимка: Facebook

„Нека се грижим за малките животни. Ако те не могат да живеят, ще загинем и ние“. Той признава, че художници като Готфрид Хелнвайн, Джеф Конс и Пабло Пикасо са тези, които са му помогнали да изгради своята идентичност.

В момента творби на Юн Сунг Ким са изложени в галерията Waterfall Mansion в Ню Йорк, Plus One в Лондон и The Studio в Южна Корея. Ако не се намирате близо до нито едно от тези места, то може да се насладите на картините във Фейсбук страницата на художника или в неговия профил в Инстаграм.

3

Снимка: Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари