IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлуенсъри показват истинската страна на Инстаграм

22 септември 2019 17 00

„Няма перфектен човек“, казват те

Снимка: Pixabay

Социалните мрежи набират все по-голяма популярност и се превръщат в съществена част от живота на всеки. Всяка снимка и публикация вече имат огромно значение и трябва много да се внимава какво се споделя.

Със социалните мрежи слава започнаха да добиват и т.нар. инфлуенсъри. Това са хора, които оказват влияние върху своите последователи и често са използвани от големи компании с рекламна цел. Доста хора така изкарват прехраната си, а в последните години инфлуенсърството се превърна и в официална работна позиция.

Дори се отвориха и агенции, в които да ви научат на тънките неща на социалните мрежи и как да печелите повече харесвания.

В последните няколко дни обаче в Инстаграм се появи тенденцията „Инстаграм срещу реалността“. Идеята е да се публикуват две снимки като едната да покаже обработената страна на нещата, а другата – реалната снимка.

Този модел беше подет и от част от големите инфлуенсъри в Инстаграм. Желанието им да научат последователите си, че не всичко е перфектно и зад всяка добра снимка стоят още 20, които не стават за социалните мрежи.

Челси Кинг, например, често публикува такива снимки, на които показва какво означава да си инфлуенсър. Почти целият ѝ профил е посветен на това да разбие мита за перфектните снимки, слабите момичета и уникалните места, които се посещават. 

Тя споделя с последователите си снимки, които в повечето случаи не биха се появили на бял свят. Кинг не се притеснява да излезе без грим, да покаже, че всъщност и тя има леко закръглена форма и, че понякога има и пъпки. 

Хаштагът, който използва #DearBodyThankYou е направен с цел да насърчи последователите си да приемат себе си и да не се влияят от общественото мнение. Но голямото ѝ желание е да ги научи, че всъщност снимките в Инстаграм не са толкова перфектни колкото изглеждат.

 

Сара Пухто е от Финландия и се радва на голяма популярност в социалните мрежи. Тя става известна с публикуването на снимки, които показват двете страни на живота. На публикациите ѝ се вижда, че стойката и начинът, по който са заснети снимките, имат огромно значение за крайния резултат.

Често снимките, които се публикуват отнемат повече време за обработка отколкото за самото заснемане. Самата Пухто признава, че хубавата снимка ѝ давала увереност и я е карала да се чувства много по-добре. В последно време обаче решава да покаже, че всъщност Инстаграм е място, което може да се използва и като трибуна за изразяване на истинската ти същност.

Друг инфлуенсър, който се включи в предизвикателството „Инстаграм срещу реалност“ е фитнес треньорът Малин Бьорк. Тя показа как ъгълът на снимане може сериозно да промени снимката и да излъже потребителите.

 

Бьорк се опитва да помогне да хората да повярват, че дори и фитнес треньорите нямат перфектното тяло. Те също страдат от целулит, стрии и подуване на корема. Това обаче не ги прави по-пълни или отпуснати.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари