IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как присъствието на мъж се отразява на женската красота?

30 септември 2019 12 30

Сами не усещаме какви промени настъпват

Снимка: Istock

Може би не сте се замисляли, но по външния вид на една жена почти винаги може да се определи дали е несемейна или в романтична връзка. Грим, прическа, стил на облекло и дори парфюм, всичко това са източници на информация, които издават статуса на дамата, пише Woman.ru.

Грим

Когато жената е несемейна и нейната цел е да привлече мъж, тя несъзнателно (а понякога и съвсем съзнателно) използва по-ярки цветове и нюанси. За това има логично обяснение – с ярко червило е много по-вероятно един мъж да я забележи. Но когато вече има мъж до себе си, започва да залага на естествените нюанси. Психолозите отбелязват и още един факт, който подкрепя тази закономерност. Когато са с гадже, жените забравят за червеното червило и заради възможността да целуват своя избраник извън дома. Защото, съгласете се, няма да е никак удобно, ако го „нашарите“ с ярко червило по лицето.

Коса

Простотата или, обратно, сложността на стайлинга е сигурен показател дали една жена е във връзка или не. Когато е сама, тя има повече време да експериментира със стилизиращи продукти, къдренето и изправянето на косата следват като процедури една след друга. Но срещне ли мъжа – всичко се опростява максимално. Сбогом спрей за коса, сбогом експерименти и здравей артистична каша, разрошени карета и разпусната коса. И да, бъдете сигурни, че на него повече му харесва така. Може да играе с косата ви без да се притеснява, че ще закачи някоя фиба.

Фигура

Часовете упражнения във фитнеса със сигурност намаляват, ако гаджето ви обича късни вечери и ви моли да му правите компания всеки път. Да, не е трудно да ни убеждават, когато сме влюбени. И дори невинното „малко“ в крайна сметка ще доведе до излишно тегло. Ако и сексът не е достатъчен, няма как да се изгорят тези калории. Разбира се, може да му правите компания, докато вие изяждате само една ябълка, но признайте – това е в сферата на фантастиката. Ясно е, че трябва да промените нещо – или размера на дрехите, или гаджето, или среднощното му меню, което той ви моли да споделите с него.

Парфюм

Предпочитанията ни за парфюм също варират в зависимост от статуса ни. Самотните жени по правило предпочитат унисекс аромати или направо мъжки аромати. Според психолозите това се дължи на желанието им да бъдат силни. Жените, които са в романтична връзка пък избират по-флорални и сладки аромати.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари