IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 идеи за релакс след тежък ден

16 октомври 2019 10 38

Заслужавате качествена почивка

Снимка: Istock

Работата може да бъде доста стресираща. Понякога дори в края на работния ден продължавате да мислите за нея и да се ядосвате. Това води до прегряване или т.нар. „бърнаут“ (burnout), така че се научете да почивате, за да дадете възможност на мозъка и тялото си да се възстановят.

Ето и няколко идеи, които няма да ви отнемат много време и можете да приложите почти изцяло в домашна среда:

Душ или вана

Топлата вода доказано отпуска мускулите, а примесена с подходящи аромати може бързо да ви накара да забравите тежкия ден. Не взимайте обаче горещ душ за дълго време, тъй като високите температури не се отразяват положително на кожата.

Бърза тренировка

Дори да вярвате, че сте на ръба на силите си и мисълта да обувате клина и да се товарите физически буквално да ви убива, една лека тренировка всъщност ще ви зареди. Облечете удобни дрехи и направете няколко кръга у дома. Може и под формата на танци.

Малко телевизия или някоя компютърна игра

Не се зомбирайте пред екрана, но спокойно може да изгледате някое забавно филмче или поредната серия от любимия си сериал. Потопявайки се в историята, вие ще дадете възможност на мозъка си да си почине от другите мисли, които го мъчат.

Медитация

За тези от вас, които са овладели медитацията, тя е бърз начин да ви помогне да се отърсите от грижите и напрежението.

Сменяйте дрехите и хващайте пътя

Ако наблизо имате парк или шопинг център, бърза безцелна разходка ще е като балсам за душата ви. Движението на открито повишава настроението ви и ви зарежда с енергия. Дайте възможност на тялото да диша – без тесни костюми, без вратовръзка, без токчета.

Малко интимност

Ако си имате постоянен (или дори непостоянен) партньор може да се възползвате от него по страхотен начин. Докосването, нежния масаж, целуването и разбира се – оргазмът, правят чудеса за вашето физическо и душевно състояние.

Хоби

Човек винаги се чувства добре и щастлив, когато се занимава с нещо, което обича. Ако имате хоби или някаква страст, която сте занемарили покрай работата си, сега е време да ѝ обърнете малко внимание.

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари