IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гигантски скелети по улиците на Мексико

3 ноември 2019 15 00

Местните са готови за Деня на мъртвите

Снимка: Instagram

Останките на мъртвите се надигат в Мексико. Гигантски скелети заляха улиците на столицата Мексико Сити и изглеждат ужасяващо реалистични. Тамошни артисти са обединили сили, за да изненадат месните за Деня на мъртвите, който се чества в Латинска Америка в първите два дни на ноември.

Скулптурите са около 3 метра широки и 2 метра високи и са направени така, сякаш излизат от асфалта. Направени са от картон и остатъчни материали от строителни обекти, а идеята е на Радмундо Медина. Целта му е да насърчи културното наследство и идентичност на страната. Идеята му е да събуди тези ценности най-вече у децата.

Бренда Лозано, която е част от екипа, стоящ зад скелетите, споделя пред Riviera Maya News, че им е отнело само 2 дни, за да сглобят всичко. Самата направа на скелетите обаче е отнела близо 1 година. И въпреки че около тях сякаш наистина има части от разбит асфалт, всичко това е оптична илюзия. Тя добавя че, ако времето е хубаво, скелетите могат да останат на пътя не само за Деня на мъртвите.

Празникът датира още от времето на ацтеките и е празненство в чест на мъртвите души. От 31 октомври до 2 ноември, близки на починалите се събират на гробища, обличат цветни костюми и правят различни букети от цветя. И за да бъде пълно празненството, всичко това се прави под звуците на хубава музика. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от I ? D.F. (@mexicodf) на

Местните вярват, че в тези дни душите на мъртвите идват на Земята. Важно е да се подчертае, че този празник не е свързан по никакъв начин с Хелоуин, въпреки че се чества по същото време. 

Трик или бонбони в кралския дворец

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари