IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костюми за Хелоуин, вдъхновени от киното

30 октомври 2019 14 30

Тази година ще има много Жокери по улицата

IStockphoto

Остава само ден до Хелоуин – празникът Ввси светии, на който много хора у нас и по света се маскират и обикалят из къщите, за да гонят злите духове и правят най-различни гадни номера, ако не ги посрещнат с бонбони. Освен с традиционния фенер от тиква, издълбана със зловещо лице, в която е запалена свещ, мнозина ще заложат на оригинални костюми.

По всичко личи, че голяма част от киноманите вече са се ориентирали какво ще облекат за Хелоуин. Според статистика на платформата „Lyst“, събрана на базата на поведението на онлайн потребителите и покупките, които са направили, тази година ще видим на живо доста от героите на някои стари, но златни ленти, както и нови холивудски продукции.

Ето от кои филми са вдъхновени най-търсените костюми тази година:

„Жокерът“

Филмът постави своеобразен рекорд по гледаемост и събра над 805 милиона долара приходи в световния боксофис, изпреварвайки „Дедпул“. Само няколко дни след пускането му на екран, можехме да забележим имитатори на Жокера, обикалящи из улиците, за да стряскат хората.

Жокера трейлър

Основният враг на Батман носи червен костюм с жълт елек и зелена риза с вратовръзка в същия нюанс. Очевидно хиляди хора по света ще се сдобият с такъв за Хелоуин и ще си боядисат косата в зелено. Най-характерното за образа е гримът – лицето се боядисва в бяло, като се изрисува в стил „тъжен клоун“.

YouTube

„Имало едно време в Холивуд“

Гледахте ли филмът, режисиран от Куентин Тарантино? Именно там Марго Роби играе американската актриса и модел Шарън Тейт, която умира трагично в края на 60-те години. Много жени ще копират нейната визия. Според модния сайт, през последните няколко дни търсенето на дрехи с ключова дума „60-те“, са се увеличили със 71%, а глобалните търсения на бели кожени ботуши, които са запазена марка на звездата, са скочили с 31% след появата на филма.

Марго Роби

Sony Pictures

За да приличате на Марго Роби, ви трябва по-дълга бяла риза, черен пуловер и бели ботуши, стигащи до под коляното.

„Аладин“

Аладин

YouTube

Римейкът на популярния детски анимационен филм разбуни духовете в социалните мрежи, след като ролята на добрия дух бе дадена на Уил Смит. „Аладин“ излезе през август тази година, а малко преди Хелоуин, одеждите на героя, са сред най-купуваните в САЩ, според данните на „Lyst“. Много хора са търсили и синя боя, с която да се намажат, за да са досущ като него.

Множество златни аксесоари, пояс в същия цвят, огромен тюрбан и сини шалвари и риза в индийски стил, са нещата, които трябват за визията на Аладин. Е, разбира се, не забравяйте и вълшебната лампа, която трябва да държите в ръка, както и изкуствена брада, която да си залепите.

„Rocketman“

Rocketman

YouTube

Биографичният филм за сър Елтън Джон и неговия път до музикалната сцена. Всеизвестен факт е, че певецът, любим на много британци, има огромен гардероб, в който държи дрехите и аксесоарите си. Много известни модни брандове са шили сценичните му костюми през годините. А търсенията на такива са се увеличили с над 50% през последната седмица преди Хелоуин.

Много маскарадни магазини предлагат костюми в стила на Елтън Джон – по-шарени, украсени с брокат. С него задължително вървят чифт очила с големи бляскави рамки.

„Малки жени“

Филмът е от 1994 година и е базиран на действието в едноименния роман на Луиза Мей Олкът. Разказва се за 4 момичета, които растат в Англия по време на гражданската война. По-късно младата режисьорка Грета Геруиг направи римейк на филма, който ще бъде показан на 25 декември. В него сестрите се играят от Ема Уотсън, Сърша Ронан, Флорънс Пю и Елиза Сканлън.

Малки жени

YouTube

Оказва се, че така наречените прерийни рокли, сламени шапки и плетени кошнички, които носят те, са предпочитани за костюм от много жени, които не желаят да изглеждат страшни на Хелоуин.

Иначе, извън киното, в Топ 10 на търсенията за костюми попада иконичната визия на покойния дизайнер Карл Лагерфелд и котката му Шупет. Класическият черен костюм и бялата риза, както и белите перуки, са се купували близо 4 000 пъти повече през септември, в сравнение с по-рано.

 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари