IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли да се влюбиш по време на полет?

2 ноември 2019 12 00

Желанието за пътуване обединява

Istockphoto

Обичате ли да пътувате? Много хора имат тази страст и почти всеки месец си купуват билети за най-различни дестинации, но може ли да срещнат истинската любов, когато са на път?Според проучване на списание „Travel + Leisure“, необвързаните трябва да пътуват със самолет по-често, защото има голяма вероятност да се влюбят.

Над 5 000 пътници от 141 страни са участвали в специална анкета, проведена през 2018 г. Те трябвало да отговарят на въпроси, свързани с тяхното поведение в самолета и най-вече с това дали общуват с други хора на борда.

Какво показват резултатите? Според данните, поне 1 на 50 започва да флиртува и има романтични отношения с човек, с когото е пътувал заедно в самолета.

самолет

IStockphoto

Общо 16% от анкетираните пътници са посочили, че докато скучаели по време на полета, използвали интернета и си намерили половинка в глобалната мрежа. Други 14% са срещнали някого, с когото по-късно са имали някаква връзка – било то кратка или по-сериозна.

Уикенд дестинация: „Очите на Бога“

Според резултатите от изследването, в самолета е много по-широко, в сравнение с автобуса и хората могат да се разхождат повече. Така вероятността да се запознаят с някого, когото са блъснали на пътеката или с когото са чакали пред тоалетната, е по-голяма.

Отговорите на участниците сочат, че по време на полет пътуващите могат да общуват по-продължително, отколкото по време на туристическа обиколка на някоя дестинация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари