IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Кои знаци са най-самокритични?

2 ноември 2019 17 00

Те трудно приемат себе си за нещо необикновено

Снимка: iStock

Още от малки родителите ни учат да приемаме себе си такива, каквито сме. Но с напредването на времето и запознаването ни с нови хора, това се превръща във все по-трудна задача. Винаги ще има човек, който да е по-слаб, по-красив или пък по-добър в нещо.

И докато някои от нас все пак са послушали родителите си, то други се критикуват за абсолютно всичко. Тези хора трудно се обикват и винаги намират някоя и друга негативна черта в характера си. Тази самокритичност се поражда и от зодиакалния знак на всеки от нас.

Има зодии, които никога няма да се приемат и винаги ще смятат, че има по-добри от тях във всяко едно отношение. Вижте кои са те:

Дева

Представителите на този знак са известни със своя перфекционизъм и критичност към другите. Но те са още по-строги към самите себе си и това, което правят. Винаги искат всичко да им е перфектно и затова често се разочароват от работата си. Имат огромни очаквания към себе си и когато нещата не се получат, те започват силно да се съмняват в способностите си.

зодии

Ако познавате хора, които са зодия Дева, опитайте се да им вдъхнете увереността, която им липсва. Кажете им, че не могат да контролират всичко, но това не означава, че са неспособни. Най-вероятно ще започнат да спорят с вас и да изброяват всичките си неуспехи през живота. Изслушайте ги, след което посочете положителните им качества. С това със сигурност ще им оправите настроението.

Козирог

Подобно на Девите, Козирозите също искат да имат контрол над всяка ситуация. Те са много отдадени на работата си, но често надвишават лимита на силите си. Свързват професионалните успехи със самоуважението и точно това им пречи. Прекарват огромна част от времето си в мисли дали са се справили добре със задачите си и винаги смятат, че могат да направят още нещо.

зодии - iStock

Ако имате близки Козирози, оценявайте високо това, което правят и им покажете, че техните професионални успехи са нещо важно. Но също така, уверете ги, че това не трябва да е единствената им цел в живота и не определя същността на човек.

Скорпион

Една от характерните черти за тази зодия е, че рядко се доверяват на някого. Те трябва да подложат на тест човека отсреща и чак тогава могат да го допуснат до себе си. Тази им черта обаче често се обръща и срещу тях. Те не вярват в себе си и не смятат, че могат да постигнат огромни успехи.

зодии - iStock

Околните трябва да бъдат търпеливи със Скорпионите и да им дадат нужното време да се отпуснат. Понякога могат да избухнат срещу вас, но вие се опитайте да ги уверите, че не искате да ги нараните и могат да ви имат доверие. По този начин ще накарате Скорпионите да погледнат с по-добри очи както на света, така и на самите себе си.

Риби

Това е най-всеотдайната зодия в целия зодиак. Рибите ще прескочат всички огради и ще преминат през всякакви трудности, но накрая ще се отзоват на помощ. За съжаление, не по същия начин третират самите себе си. Те смятат, че не са достатъчно важни и винаги се поставят на второ място. Това води и до самокритичност, която често е много по-силна, отколкото се налага.

зодии - iStock

Ако познавате представители на зодия Риби, внимавайте с тяхното поведение. Те често показват кога нещо не е наред и тогава трябва да се намесите вие. Ако разберете, че човекът срещу вас е имал лош ден, накарайте го да поговори за случилото се. Може да ви отнеме повече усилия от обикновено, но не се отказвайте. Рибите имат нужда някой да ги изслуша и да бъде до тях.

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари