IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Месечният ви хороскоп за декември

2 декември 2019 14 30

Какво вещаят звездите за последния месец от годината

Снимка: iStock

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините за събитията, случващи се на Земята. Астрологът вижда тези аспекти и ги анализира.

Предлагаме ви месечен хороскоп за декември 2019, изготвен от астролога Петя Георгиева.

Овен

Краят на годината за вас ще е като венец на постиженията. Заемете се с най-смелите си проекти. Ориентирайте се към нещата, които досега сте отлагали поради страх от провал и неувереност в собствените си сили. Ще се справите блестящо и много врати, които към момента са били затворени за вас ще се отворят.

Със сигурност ще напреднете в бизнеса и кариерата, ако се стремите към това. Не чакайте предложенията да ви дойдат наготово, проявете инициатива. Покажете себе си, ако искате да ви видят. През последната 10-дневка на месеца не е изключено да получите допълнителни финансови постъпления, при това повече, отколкото сте очаквали.

Телец

Спомняте ли си онзи много докосващ филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“? През този месец може да се почувствате като персонажи от него. Търсете новото. Не се ограничавайте само в познатото ежедневие. Опитайте се да погледнете света от друг ъгъл, по-глобално, по-мащабно. Само така ще видите собствените си възможности. През първата 10-дневка на декември ще се случат промени на работното ви място. Дори да не са свързани директно с вашата позиция, по един или друг начин ще ви засегнат.

Ако не владеете чужд език е крайно време да се заемете с изучаването на такъв. Или пък да повишите нивото си на познание. Не е изключено да започнете нов проект със задгранични партньори и трябва да предотвратите възможността „да се объркате в превода“. През последната 10-дневка обстановката на работното място може да е напрегната поради нечии умишлени вредни действия. Ще се наложи ръководството да вземе важно решение, което нарочно отлага. Запазете спокойствие, каквото и да се случи няма да е във ваша вреда.

Близнаци

С каквото и да се захванете през този месец, правете го с желание. Това е единственото и всъщност, най-лесно условие за успех. Крайните резултати ще са по-добри, отколкото очаквате и ще са съвсем реални под формата на парични постъпления и материални придобивки. В състояние сте да „изкарате пари“ буквално от нищото. Най-вероятно още в началото на месеца ще получите интересни предложения за допълнителна работа. Ще са свързани по-скоро със знанията, уменията, талантите или хобито ви, а не с основните професионални занимания. Не отказвайте.

В началото финансовите постъпления може да са малки, но постепенно паричният поток ще се разшири, ще покриете заемите си, ще можете да заделите за инвестиции или за покупка на предмети с дълготрайно предназначение. Единственото, с което трябва да се преборите е собственият ви мързел и навикът да отлагате нещата „за по-късно“, което всъщност означава „никога“. Да не губите ценно време за развлечения и да не купувате глупости, които абсолютно не ви трябват. Спазвайте правилата и успехът ви е гарантиран.

Рак

Повтаряйте си по-често твърденията, че „една птичка пролет не прави“ и „едно дърво не е гора“. Опитайте се през този месец да сте по-екипни, по-отворени към взаимодействие и с една идея по-доверчиви спрямо близките си. Не се натоварвайте с дейности, с които предварително знаете, че не можете да се справите самостоятелно. Колкото сте по-инициативни, по-видими за обществото и по-решителни, толкова повече и по-добри резултати ще получите.

Не се стремете непрекъснато да „се скриете в черупката си“, проявете смелост, останете „в светлината на прожекторите“. Ще получавате помощ непосредствено и искрено дори без да сте помолили за това. Вслушвайте се в препоръките на по-опитните. Важно е да ги знаете, не да ги следвате дословно. Ще се справите с въпрос, който от доста време чака решение и е затруднявал всички преди вас, които са се захващали с него. Какво по-добро от това? В последните дни на месеца ще се запознаете с човек или с група хора, които ще ви поканят за участие в общ проект или пък ще ви подскажат оригинален начин за реализация на собствените ви умения и таланти.

Лъв

Не се ядосвайте, че сте загубили битката. По-важно е да спечелите войната. Освен това не греши само този, който нищо не прави и преди да се самообвините за някакъв пропуск, погледнете на въпроса откъм положителната му страна. Натрупали сте опит, което съвсем не е без значение. Според една древна мъдрост „който не рискува, не печели“. Е, не става дума да се впускате от една авантюра в друга, а да вярвате в себе си и да се заемате дори с неща, които не познавате твърде добре.

Първите няколко стъпки може и да са трудни, може и да са губещи, но с навлизането в спецификата ще ставате все по-уверени и съответно по-успешни. Усвояването на нови знания и умения съвсем скоро ще ви отвори и нови хоризонти за изява. През последната 10-дневка на месеца ще се случат промени, които ще ви дадат възможност да разгърнете талантите си. Може да влязат в сила нови правила на работа, да се преместите в нов офис или пък да дойдат нови колеги. Работата ви ще е повече, но пък ще сте доволни от постигнатото.

Дева

Опитайте се да визуализирате мечтите си. Помислете как биха изглеждали нещата, които искате и как най-лесно бихте могли да ги постигнете. Изградите ли си схемата много лесно ще стигнете до желания резултат. През този месец смело можете да се захващате дори за дейности, които са ви непознати, в които нямате достатъчно опит. Ще е експеримент, но свеж, зареждащ с нови емоции и повод за радост. Правете по-често онова, което ви харесва. Дори да е нещо дребно, като например да си купите някоя дрънкулка или да похапнете нещо вкусно. Дребните радости ще ви мотивират, заредят със самочувствие и ще ви помогнат да разгърнете въображението си.

Най-важното е да сте готови да приемете новото като нужно и неизбежно, като полезен елемент от ежедневието ви. Ако имате желание да смените работното място, бъдете активни. Търсете информация, преглеждайте редовно предложенията, подавайте документи, уреждайте си срещи. Дори да не намерите нищо подходящо до края на месеца, ще сте направили първата крачка, а без нея няма придвижване напред.

Везни

Динамичен месец и интересен. Ще сте много по-активни от обикновено, ще формулирате целите си, които за вас ще са вид предизвикателство и най-важното, ще ги постигате. Така ще придобиете увереност, а околните ще се възхитят от качествата ви, които до момента не са забелязвали. Преглеждайте всички варианти за повишаване на знанията и квалификацията си. Посещението на всякакви видове курсове, семинари, дискусии ще ви е изключително полезно и залог за по-нататъшния ви напредък. Контактите с близките, по-възрастни членове на семейството или по-далечни роднини също ще са извор на приятни изненади.

Възможно е да научите подробности за рода си, които не сте си и представяли, да решите да направите родословно дърво или да съхраните родовата памет. Идеята ще възхити всички. Личните резултати ще ви тонизират и тогава, когато околните ще работят „с последни издихания“, вие ще сте достатъчно свежи, ентусиазирани и успешни. Освен това ще сте и изключително убедителни. Би било жалко да изпуснете момента. Проведете сложните разговори, които цяла година сте отлагали. Със сигурност ще постигнете своето.

Скорпион

Контактите ви ще са повече и по-активни от обикновено. Магнетични сте, въздействащи и през този месец всички целенасочено ще търсят компанията, ще се стремят към сътрудничество и ще се опитват да ви направят впечатление. Особено ако към момента не сте в сериозна любовна връзка. Обстоятелствата ще се развият така, че всичко което към момента сте отложили или изоставили в предишните месеци ще бъде финализирано. При това без да се изискват от вас някакви сериозни усилия. Не е изключено да се наложи да усвоите нови познания за техники и технологии, които тепърва ще се внедряват в работата ви. Няма да ви затруднят, а колегите единодушно ще възприемат неформалното ви лидерство. И даже ще са доволни.

Качеството на работата ви ще премине на съвсем друго ниво. Празничните дни ще са свързани с пътувания, където ще можете да демонстрирате и артистичните си способности. А през последната 10-дневка на месеца е възможно целият ви колектив да получи някаква материална награда, която ще е в по-голямата си степен плод на положените от вас усилия и умението да обедините екипа.

Стрелец

Слънцето ще е във вашия знак през по-голямата част от месеца и ще ви зарежда с достатъчно енергия и добро настроение. Ще преодолеете страховете си и ще можете да направите някои експерименти, които към момента са били само на етап обмисляне. Те ще са източник на допълнителни приходи, които бавно, но устойчиво ще растат. И ако си поставите за цел да подобрите управлението на собствените си финанси, ще го направите без никакви затруднения. Освен финансовото най-вероятно ще се подобри и материалното ви положение. Не е изключено да получите някакви интересни подаръци, наследство, награда за участие в публична дейност или друг вид стимул, който истински ще ви зарадва и окуражи.

Ще ви мотивира да сте по-инициативни и по-открити. Изказвайте мнението си смело. При това пред колкото повече хора, толкова по-добре. Ще получите подкрепа и последователи. Особено за занимания, с които обичате да уплътнявате свободното си време. Проектите с творчески характер вероятно ще намерят спонсорите си, от вас ще се очаква само да се заемете с тях.

Козирог

Две са основните астрологични събития, които ще бележат характеристиката на месеца. Юпитер и Слънцето ще навлязат във вашия знак. Достатъчно условие, за да се почувствате по-смели, по-устойчиви и по-целенасочени. Не отстъпвайте от вижданията само, защото околните мислят по друг начин. Може да не успеете да ги убедите в конкретен момент, но със сигурност ще го направите при следващия опит. Вдъхновение няма да ви липсва. Ако сте и достатъчно инициативни със сигурност ще направите всичко, към което се стремите.

Обмисляйте и анализирайте всяко новопостъпило предложение. Дори да не го приемете изцяло все пак ще намерите рационално зрънце, от което бихте могли да се възползвате. На моменти ще се налага да реагирате бързо и гъвкаво. Анализирайте собствената си позиция и помислете дали сте доволни от мястото, на което се намирате. Какво сте очаквали и какво сте получили от годината, която вече е към своя край. И ако установите, че не всичко удовлетворява желанията ви, формулирайте причините и начинът на отстраняването им.

Водолей

Поредица непредвидени събития ще ви даде възможност да си отговорите на някои въпроси, които ви измъчват почти от началото на отиващата си година. Ще установите, че част от предположенията ви не са били правилни и че някои хора, за които мнението ви не е особено ласкаво, съвсем не са толкова лоши, колкото ви изглеждат. Опитайте се още в началото на месеца да поставите нещата си в ред. Освободете се от всичко старо и ненужно, което ви пречи. Не спирайте хората, които са решили, че трябва да тръгнат по своя път. Напротив, приемете го като вид „освобождаване“. Социалните ви изяви ще са повече от обикновено. Ще общувате с различни групи хора, ще участвате в поредица мероприятия, на които ще можете да заявите възможностите си.

Присъствието ви ще бъде забелязано, високо оценено и не е изключено да ви поканят да членувате в организация от затворен тип, където не всеки бива приет веднага и безусловно. Част от важните събития в края на месеца ще са свързани с личния ви живот е ще е по-добре да ги запазите в тайна. Благодарение на вродения си дипломатичен талант ще успеете да избегнете неудобните въпроси. Предложенията за нова работа, които може да получите в края на годината ще са по-скоро любопитни, отколкото перспективни. Обсъждайте всяко сериозно решение с близките си или човек, на когото имате доверие.

Риби

В последния месец на годината ще имате възможност да разгърнете талантите си максимално. Постиженията ви ще са по-високи от обикновено и за околните никак няма да е лесно да ви се противопоставят или да се конкурират с вас. Съобразявайте само, че това е „нож с две остриета“. Вие ще диктувате правилата, но ще трябва да отстоите и позициите си, което означава максимална предпазливост спрямо грешки. Работата ви ще получи висока оценка и не е изключено да ви предложат преминаване на ръководна длъжност. Преди да приемете е желателно да разучите задълбочено състава на колектива, който бихте оглавявали и да прецените дали всички в него са „на мястото си“.

Ако установите, че има „парашутисти“ помислете дали е възможно да се отървете от тях и в случай, че отговорът е „не“, доколко биха ви навредили. Те може да се окажат сериозен „препъникамък“ към целите ви. Не позволявайте на напредъка, колкото и да е сериозен, да ви главозамайва. Не променяйте поведението си коренно. Никой не е незаменим и повишавайки самооценката си, може да си навредите. Ще се справяте с трудните казуси по-лесно от обикновено, което ще ви осигури малко повече свободно време. Използвайте го целенасочено за възстановяване на силите и укрепване на здравето си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари