IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да внесем здраве и благополучие в дома си по фъншуй

27 декември 2019 09 00

Какви правила да спазваме в дома и офиса

Снимка: Pixabay

Има няколко прости правила за организиране на пространството, базирани на известната древнокитайска техника фъншуй, която ще помогне за попълване на жизнената енергия и постигане на вътрешен баланс.

Когато животът се обърка, проблемите се натрупат, болестите идват неясно откъде, а парите отиват главно за лечение – можете да се обърнете към експерти по фъншуй. Често помага дори и на най-скептично настроените хора, пише marieclaire.

Понякога е достатъчно да почистите къщата, за да се подобри всичко. Фъншуй и традиционната китайска медицина имат много общо, и двете древни науки се основават на принципите на движение на енергия и равновесие.

Фъншуй буквално се превежда като „вятър и вода“. Това е източноазиатска практика да се организира пространството по специфичен метод. Древните хора били внимателни към избора на място за жилище, от това зависи не само тяхното благополучие, но и здравето им. Затова внимателно са разглеждали пейзажа и района, където планирали да живеят. Гледали са накъде духа вятърът, кои метеорологични условия ще станат техни съюзници и кои врагове. Вътре в къщата също било важно да се направят изчисления за удобства, комфорт, размер на семейството, физиологични характеристики на жителите и техните усещания в пространството.

Идеалният корпус е бил под формата на квадрат, той е запазен в Китай и до днес и напълно отговаря на учението на ФънШуй.

Учението разграничава два вида енергия – съзидателната чи и разрушителната ша. Чи енергията е животворна и полезна, рационална, докато ша е вредна, движи се бързо и по права линия. Според фъншуй, движението на чи и ша потоците в една къща може да не е в съответствие с правилата и тогава неприятните последици не могат да бъдат избегнати. Колкото и да се опитвате да си починете – умората, сънливостта и загубата на сила няма да се възстанови.

За да коригирате ситуацията, трябва да запомните прост принцип.

За благополучие, когато избирате и подреждате жилището, трябва да използвате квадрата Ло Шу – това е един от инструментите на фъншуй, с който можете да създадете карта на енергията на помещенията в зависимост от основните точки.

фън шуй

Квадратът Ло Шу. Смята се, че той трябва да се наслагва върху плана на дома, така че сектор 1 да е от северната страна, а 9 да е от южната страна. Секторът на здравето е под номер 5.

Фигурата е разделена на 9 клетки. За да се чувствате добре, трябва правилно да организирате пространството с помощта на тези сектори.

Що се отнася до здравето, според фъншуй, необходимо условие за него е вътрешният баланс. Това състояние може да се постигне чрез настройване на правилния поток на чи в себе си. Промените в настроенията, психичните неразположения и страховете само ще навредят на здравето.

За да постигнете вътрешен баланс е важно да създадете хармония, следвайки някои правила:

  • Изберете дом с красива гледка от прозореца
  • Не допускайте безредие, хаос и мръсотия в дома
  • При сън главата трябва да е в правилната посока – изток
  • Не забравяйте да активирате здравния сектор според Ло Шу
  • Осветете добре здравния сектор с топла светлина
  • Обзаведете се само с нужни неща, не претрупвайте жилището
  • Изхвърляйте старите неща, в противен случай те ще пречат на насърчаването на чи
  • Променете неприятно място в стаята, например – осветете тъмен ъгъл
  • Вярвайте на себе си и на чувствата си

Заобикаляйки се с минимум и приятни за окото неща, не е трудно да постигнете вътрешен баланс, тъй като фъншуй е изграден върху естетическо възприятие на правилните образи. Например, гледайки и наслаждавайки се на красив пейзаж, получавате енергията на самия пейзаж. Психически се премествате в друго пространство, което означава, че енергията тече във вас по различен начин.

Организацията на работната зона извън дома е не по-малко важна, защото повечето време прекарваме в офиса. Съществува и набор от правила, които не само ще ви помогнат да се чувствате комфортно и добре, но и ще напреднете в кариерната си стълбица и ще постигнете професионален и финансов успех:

  • Не седи така, че да има прозорец зад гърба ти
  • Изберете работно място така, че да има стена отзад
  • Окачете картина на стената зад гърба си, за предпочитане с изображението на планини – това е вашата защита
  • Ако е невъзможно да се избегне прозорец отзад – затъмнете с щори или завеси
  • Поставете кристал на масата – той ще абсорбира негативите на другите хора, с които трябва да общувате като част от работата
  • На противоположната стена можете да окачите изображение, което ще предизвика положителни емоции
  • Столът трябва да е удобен

Спазването на учението на фъншуй за поддържане на добро здраве и добро настроение е съвсем просто. Основното е да се научите да поддържате образа на тишината, спокойствието и хармонията в собствената си глава.

;

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари