IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 причини, заради които нямате тялото, което искате

25 юни 2012 10 45

Алергии, лоши навици и дори хора могат да сред нещата, които ви пречат и как да ги преборите

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Диетата ви е изрядна, имате цял шкаф пълен с добавки и заместители, не пропускате тренировка или мач с приятелите и въпреки всичко това, все не можете да постигнете тялото, което искате.

Това не е рядък проблем и се дължи на няколко възможни фактора. Тенденцията е да се обвиняват гените на човека, но, макар и те безспорно да носят някаква отговорност, има още разумни обяснения за това явление. Тук сме обобщили 4 логични и малко изненадващи фактора за това, че физиката ви не прогресира, както ви се иска.

Намирате се в лоша връзка

Лошите отношения причиняват стрес, а както знаем малко са нещата по-лошо отразяващи се на композицията на тялото, от него. Това се отнася не само за романтичните връзки: твърде натрапващи се родители или сватове, неприятен шеф, проблемни колеги, приятели, познати, могат силно да ви напрегнат и да причинят мастни натрупвания, особено в коремната област.

Прекъсването на такива връзки е трудно, дори невъзможно понякога (що се отнася до роднини от всякакъв вид, и дори и колеги и служебна среда), но направете усилие и отстранете от живота си колкото се може повече „токсични" хора. Пощадете нервите и чувствата си, защото ако не вие, то няма кой друг, а така ще сте и по-щастлив и по-здрав.

Липсва ви поносимост

Това е истински шамар за амбицията ви – ядете всичко, което трябва (яйца, риба, леки меса без мазнини, зърнени продукти, плодове, зеленчуци и т.н.), и въпреки всичко не можете да смъкнете онези 5 килограма, които ви делят от мечтаната фигура.

Може да имате по-мръснишката версия на хранителната алергия – хранителната нетолерантност. Тя не предизвиква подуване, зачервяване или друга явна алергична реакция, ами причинява хронично възпаления някъде в организма, което просто пречи на системите да функционират както трябва. В такъв случай, смъкването на остатъчните мазнини би трябвало да е последният от проблемите ви.

Яйцата, ядките, пшеницата, соята и млечните продукти са „голямата петица" на храните, към които се развива нетолерантност, но това е предимно в случаите на изявена агресивна алергия. Нетолерантност можете да развиете към всичко – от чесъна до магданоза и от патладжана до ананаса. А шансовете са, че колкото повече ядете от едно нещо, а хората по принцип имат често повтарящи се хранителни навици, толкова по-голяма вероятност има тялото ви да развие нетолерантност към него.

Да, истински шамар, както написахме по-горе.

Съществуват тестове (кръвни), които проверяват поносимостта ви към различните храни, а на базата на една елиминационна диета можете да проверите и сами кое ви се отразява добре и кое не.

Намаляването или дори премахването на храните, които са предизвикателство за организма ви, може да се окаже именно това, което ви липсва, за да постигнете заветната мечта.

Задръстен сте

Токсините от околната среда – замърсяването на въздуха и водата, цигарения дим, химикалите от козметиката, лекарствата и какви ли не консерванти и оцветители в храната- се складират в мастните клетки и имат навика да нанасят опустошителни вреди на тялото ви.

Тъй като организмът ви е умен и приоритет му е оцеляването, а не изграждането на красиви мускули, той отказва да използва тези клетки като енергийно гориво, тъй като това би означавало да освободи тези токсини за свободна циркулация навсякъде. В крайна сметка, вие задържате тези мастни клетки, за да не се разболеете и съответно не изглеждате перфектно.

А как да се отървем от тези нежелани гости? Обърнете се към цялостното детоксикиране: инфрачервени сауни, пречистващи храни и терапии и всичко друго, което ще отърве тялото ви от тези метали и отрови, които е натрупало.

За да не изпаднете в някакви проблемни ситуации, най-добре се консултирайте със специалист, който да ви насочи към нещата, от които имате нужда.

Не тренирате достатъчно

Само защото проявявате последователност в тренировките си, не означава, че извличате максимума от тях. Ако постоянството е половината от работата, останалата половина трябва да е старанието и правилното изпълнение.

Малцинството мъже са наясно какво са способни да понесат телата им. Тичате ли лежерно по бягащата пътечка, докато разговаряте по телефона? Продължавате ли да правите едни и същи упражнения дълго след като тялото ви се е адаптирало към натоварването? Ако отговорът е да, то значи не влагате достатъчно старание и внимание в тренировката си.

Тя трябва да бъде едно непрестанно предизвикателство и усилие за вас. Вече сте постигнали голяма част от победата, само трябва да докарате нещата до край и да не се отпускате. Работете по-усилено и интензивно и не се отказвайте.

КоментариКоментари