IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете трябва да спортуват по половин час дневно

29 август 2012 12 00

Ако искат да отслабнат повече

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Оказва се, че дългите тренировки във фитнес залата не са толкова ефикасни колкото половин час интензивна тренировка на ден.

Учените са доказали, че при 30-минутна тренировка мъжете губят повече тегло от тези, които тренират по един час.

Ново проучване показва, че предимствата на кратките тренировки са много повече, отколкото си мислим.

Учените от Университета на Копенхаген са установили, че здрав мъж с умерено наднормено тегло, който се упражнява в продължение на половин час дневно, сваля повече килограми, стига тренировката да е циклична.

За целта учените са изследвали мъже, които са тренирали гребане в продължение на 30 минути всеки ден. За 3 месеца, всеки от тях е свалил по около 3,5 килограма средно.

От друга страна, мъжете, които се потили по един час дневно - свалили по 2,7 килограма.

Изследователите не са сигурни защо мъжете, които се упражняват повече губят по-малко тегло.

Причината може да е в това, че се хранят по-обилно, или че мъжете, които са тренирали само по 30 минути са били по-енергични през останалата част от деня, за разлика от другите, които са били по-уморени.

Министерството на здравеопазването във Великобритания препоръчва на възрастните мъже по час и 15 минути енергични упражнения седмично - тичане, футбол, колоездене, бързо ходене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

anonimen ( преди 10 години )