IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо по-милите мъже живеят по-дълго

10 септември 2012 08 40

Бъдете мили и живейте по-дълго

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Повечето мъже си мислят, че, за да са истински мъжкари, не трябва да бъдат прекалено добри. Все пак това разваля имиджа им, пък и нали момичетата си падат по лоши момчета.

Е, ще трябва да ви разочароваме, но не всички жени си падат по лоши момчета, а и дори да го правят, това е само в един определен етап от живота им. Всички жени търсят любов, сигурност и добро държание. Така че да бъдете мили е по-скоро плюс, отколкото минус за вас.

С мило поведение не само ще спечелите много повече женски сърца, но и ще живеете по-дълго. Вижте защо:

1. Благодарност

Според проучвания, ако сте истински благодарни за всичко, което имате и което сте постигнали, това определено е от полза за здравето ви. Ако всеки ден си припомняте колко хубав е животът ви, това ще ви направи по-щастливи и по-големи оптимисти.

2. Гняв

Всички мъже се ядосват понякога, проблем е, когато го правят често. Ако вие сте враждебни и избухливи, трябва да научите някои техники за управление на гнева. Гневните хора са в постоянен конфликт с останалите хора, което им носи допълнително стрес и рискове за здравето.

Анализът от 44 проучвания на Американския колеж по кардиология показва, че гневът и враждебността са тясно свързани със сърдечните проблеми при иначе здрави хора. По-спокойните и мили мъже са с 19% по-защитени от сърдечно-съдови заболявания в сравнение с по-избухливите си събратя.

3. Доброта

Според доктор Дейвид Хамилтън, автор на книгата Why Kindness Is Good For You, актовете на доброта подтикват отделянето на хормона окситоцин в кръвта. Окситоцинът е химично вещество, което ви кара да се чувствате добре и което помага да се намалят свободните радикали в кръвта, които са основна причина за сърдечно-съдовите заболявания.

4. Грижа

Да бъдете грижовни и добри, може да е толкова полезно за здравето ви, колкото спирането на цигарите или намаляването на холестерола. Изследване на Университета Харвард в старчески дом показало, че възрастните хора, които се грижат за растения живеят по-дълго от останалите. Мъжете, които мислят, че грижовността е женска черта, рискуват да се лишат от много ползи за здравето.

5. Добросъвестност

Никой не може да каже със сигурност защо е така, но добросъвестните хора имат по-малък шанс да се разболеят от някоя сериозна болест. Те са по-защитени, в сравнение с останалите от диабет, високо кръвно налягане, болестта на Алцхаймер и туберкулоза.

6. Щастие

Колкото по-щастливи сте, толкова по-здрави сте. Само по себе си щастието не ви предпазва от болести, но ви кара да се чувствате по-добре и по-доволни. Ако сте щастлив мъж, има по-малък шанс да страдате от сърдечно-съдови заболявания. Положителните емоции са също толкова важни, както здравословния начин на живот, когато става въпрос за дълголетие.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

GeorgieDD ( преди 11 години )
"не всички жени си падат по лоши момичета" ех ако и се прочиташе след като се напише статията... щеше да е супер!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар