IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарът помага при сексуални проблеми

11 септември 2012 12 00

Какви са ползите от екзотичния плод за мъжа

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В изследване на Университета на Южна Калифорния се включили мъже, страдащи от форма на еректална дисфункция или импотентност. Резултатите показали, че при 47% от пациентите настъпило подобрение след пиенето на сок от нар.

Друго проучване, този път на Университета в Калифорния, също потвърждава тезата за ползите на нара върху сексуалното здраве на мъжа. Във второто изследване се включили 53 мъже с проблеми с либидото, които пиели сок от нар в продължение на месец. Резултатът бил показателен – при половината от тях било отчетено подобрение.

В допълнение на своите антиоксидантни и витаминозни свойства, нарът действа и като стимулант на мъжкия хормон тестостерон, който контролира сексуалното желание на мъжете.

Известно е, че редовната консумация на сок от нар увеличава притока на кръв в пениса. Антиоксидантите в плода пък помагат за оптималното функциониране на кръвоносните съдове. В допълнение на това, нарът увеличава производството на сперматозоиди.

Благодарение на високото си съдържание на витамини и минерали, както и антиокдидантното си действие, нарът има редица ползи за мъжкото здраве, като най-голяма е ползата за сексуалното и репродуктивното здраве на мъжа.

Ако имате подобни сексуални проблеми, включете сок от нар в дневната си диета или приемайте билкови добавки, съдържащи екстракт от нар.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари