IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренировъчна програма за бащи

5 октомври 2012 08 00

И татковците трябва да поддържат форма

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Днес двойките не бързат да създават поколение рано. Повечето семейства предпочитат да си поживеят, да развият кариера и да се осигурят материално. Чак тогава те са готови за бебе. Това означава, че мъжът става татко в средата на 30-те, понакога и в началото на 40-те.

С раждането на детето, отговорността, както и стресът се увеличават в пъти. Остава ви по-малко време за тренировки и имате повече възможности за изкушаващи нездравословни храни. От друга страна, обръщате внимание на жена си, както и на бебето и вашата личност някак остава на заден план.

Все пак, въпреки голямата промяна в живота ви, трябва да намерите воля и време да продължите някои от старите си навици. Един от тях е поддържането на добра форма с упражнения и здравословен начин на живот. Вижте как да го постигнете с помощта на съветите на списание Ask Men.

1. Горете калории, не минути

Ясно е, че вече нямате толкова много време, за да може да ходите по три-четири пъти в седмицата на фитнес. Всъщност не е важно къде горите калориите, а колко горите. Използвайте всеки удобен момент от ежедневието си, за да тренирате. Вкъщи също може да правите някои упражнения – като клекове, лицеви упори или пък коремни преси. Правете повече физически натоварвания през свободното си време и ще компенсирате по-рядкото посещение на фитнеса.

2. Не наваксвайте съня за сметка на упражненията

Всеки родител знае кошмарните нощи, в които детето се събужда по-често, отколкото вие за цяла седмица. Сънят ви се разбива, не сте се наспали и сте много уморени. Решавате да пропуснете сутришната тренировка за сметка на фитнеса. Ще тренирате след работа. Съветваме ви да не залагате на това, защото не е много сигурно, че ще се случи. Все пак вие вече сте баща и все нещо може да изскочи точно по това време. Затова използвайте всяка подходяща домашна дейност или възможност в офиса, за да горите калории.

3. Яжте здравословно

Най-вероятно, откакто го има бебето, на жена ви ѝ остава все по-малко време, за да готви. Това е предпоставка да започнете да се храните твърде често с нездравословни храни – полуфабрикати, фаст фууд. Разбира се, ситуацията не трябва да ви оправдава, защото дори и по-трудно, вие може да спазвате един сравнително здравословен хранителен режим. Запомнете – без пържени храни, без бели въглехидрати, газирани напитки и сладки изкушения.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари