IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трупате мускулна маса

31 януари 2013 13 00

Причини, заради които бицепсите ви си остават същите, въпреки усилията ви

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Трупането на мускули не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Дори да тренирате усилено във фитнеса, пак може да има причини, заради които да не успявате да натрупате маса, което от друга страна да ви разочарова. Ето и кои биха могли да бъдат тези причини:

1. Нетърпеливи сте

Ако сте начинаещ с вдигането на тежести, не можете да очаквате, че за един месец ще станете Херкулес. Тайната е да не се гледате в огледалото всеки ден, а през две-три седмици. Бъдете търпеливи и упорити и резултатите ще дойдат.

2. Не сте последователен

Добре е да се придържате към спортна програма, изготвена от фитнес инструктор. Трябва да знаете всеки ден за коя мускулна група работите и да следите този план. Инструкторът ще ви е определил почивките между сериите, продължителността на сериите, темпото на упражненията и т.н. Всичко това е важно, за да имате напредък и да нямате контузии.

3. Наблягате на кардио тренировките

Ако искате да натрупате мускулна маса, кардио тренировките не трябва да доминират във вашата тренировъчна програма. Можете да добавите кардио сесията тук или там, но да наблягате на силовите упражнения.

4. Не се възстановявате след тренировка

Ако живеете под стрес, не се наспивате и се храните нездравословно, няма да имате големи резултати в залата за фитнес. Колкото по-спокойно живеете, толкова по-голям напредък ще имате и в това отношение.

5. Храните се като птичка

Добре е да махнете пиците от менюто си, но ако карате само на салати по-скоро ще отслабнете, отколкото да натрупате мускули. Трябва да имате малък излишък от калории, които да подкрепят растежа на мускулите. Избягвайте сладките напитки и всички заведения за бързо хранене, но яжте месо и млечни продукти.

6. Мамите себе си

Ако тренирате без ентусиазъм, може би правите половината упражнения не както трябва и естествено ще получите лоши резултати. Научете как да извършвате движенията правилно и се придържайте към наученото. Упражнения като тяга, клекове, преси и т.н. се правят в първата половина на тренировката, а втората е с тежестите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ivo Ivanov ( преди 11 години )
Най-важното за да се натрупа мускулна маса е възстановяването след тренировка .Мускулите се нуждаят от подхранване и специални хранителни вещества. Аз бих ви препоръчал Amix - RECOVERY MAX ,a за максимален ефект комбинация с FUSION Whey
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар