IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Витамините са новите приятели на мъжете

8 октомври 2013 12 00

Най-честата причина мъжете да взимат витамини е, за да засилят своята имунна система

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Тялото се нуждае от определено количество хранителни вещества, за да работи добре, както и за да може имунната система да бъде достатъчно устойчива на вредни влияния. Рибено масло, омега-3, цинк и магнезий – продажбите на тези добавки са във възход. Рекордният брой потребители се дължи на факта, че все повече хора са загрижени за своето здраве и за своя външен вид.

Доклад, изготвен от анализаторската компания Mintel във Великобритания, установи, че пазарът за хранителни добавки, насочени само към мъже, е нараснал с 25 на сто през изминалата година. Увеличението в парично измерение е с цял милион – от 4,1 милиона паунда на 5,1 милиона паунда.

Обикновено хранителните добавки се взимат най-много от деца, бременни жени и възрастни хора. Частта на мъжете, приемащи витамини и други хранителни вещества, вече е 38%, като за сравнение частта на жените е 46 на сто. Най-често мъжките добавки съдържат витамини A и D, цинк и магнезий. Комбинацията от тези вещества повишава здравината на костите, помага при проблеми с паметта, както и с простатата.

Според анализаторите от Mintel пазарът на витамини и хранителни добавки за мъже има най-висок ръст от всички сектори през последните няколко години. Оказва се, че една от основните причини господата да купуват витамини и други хранителни вещества е свързана с външния вид. Все повече мъже използват добавки, за да се чувстват по-привлекателни, пише вестник Daily Mail.

27% от мъжете са съгласни, че витамините и хранителните добавки са важни за подобряване на външния вид. За последната година един на всеки петима мъже е взимал витамини в случаите, когато се е чувствал изтощен. 13 на сто са взели рибено масло по същата причина, а 15% витамин D. Мъжете взимат витамини най-вече, за да подобрят имунната си система, да поддържат косата си здрава и да повишат своите енергийни нива.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари