fallback

Морковите намаляват риска от рак на простатата

30 March 2014 15:00

Мъжете, които ядат моркови три пъти седмично, са изложени на 18% по-малък риск

Снимка: Dreamstime

Морковите са известни най-вече с това, че помагат на хората да виждат по-добре в тъмното. Оранжевите зеленчуци обаче могат да бъдат много по-мощна сила за добро здраве, особено за мъжете, показва ново проучване. Учените установили, че редовното ядене на моркови намалява риска от рак на простатата с почти една пета.

Мъжете, които консумират ярко оцветените зеленчуци най-малко три пъти в седмицата, са изложени на 18% по-малък риск от развитие на тумор на простатата. Китайското проучване обобщава резултатите от други десет по-малки проучвания от различни краища на света, които също изследват противораковите свойства на морковите.

Автор на статията:
Милена Алексиева
fallback